La majoria dels milers de multes que es van posar a causa del radar quedaran anul·lades.
La majoria dels milers de multes que es van posar a causa del radar quedaran anul·lades.
Torredembarra

Torredembarra anul·larà prop del 90% de les multes imposades pel radar polèmic

L'Ajuntament de Torredembarra reconeix la mala senyalització dels vials on hi havia radars mòbils i anul·larà la gran majoria de les multes posades. En poc temps, el radar municipal ha detectat milers d'infractors que han rebut sancions de més de 300 euros per superar la velocitat permesa. Finalment entre el 80 i el 90% de les multes s'arxivaran.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha comparegut en roda de premsa i, respecte a la tramitació de les multes per excés de velocitat imposades al municipi entre el 18 de juliol i el 16 d'octubre del 2011, ha dit que permetran que "entre el 80 i el 90% de les 4.600 denúncies interposades puguin ser arxivades, mentre que disminuirà l'import sancionador de la resta ".

El consistori, després de consultar amb especialistes en condicions i senyalització de les vies, ha arribat a la conclusió que els trams on es realitzaven els controls tenen una aparença no urbana i que ha existit un excés de zel en fixar en 50 km/h la velocitat màxima permesa per circular. Per això, l'ajuntament fixarà nous límits de velocitat, amb una velocitat màxima de 90km/h en la majoria de trams conflictius.

El radar va provocar la creació d'una plataforma d'afectats que ha estat durant mesos convocant accions de protesta reclamant que les sancions quedin sense efecte. Aquest col·lectiu, la Plataforma d'Afectats pel Radar de Torredembarra (PAR), vol que s'anul·lin totes les sancions corresponents als anys 2010 i 2011, no des del juliol passat com pretén l'Ajuntament. La PAR celebrarà aquest dijous a la nit una assemblea per valorar la solució proposada pel consistori i decidir si manté o no la protesta convocada per aquest dissabte.


Anar al contingut