Barcelona

La Diputació de Barcelona destitueix el número 2, investigat per corrupció

La Diputació ha destituït Josep Maria Matas, coordinador general de la Diputació de Barcelona, després que la fiscalia ha decidit investigar-lo per presumpta malversació de fons públics quan era secretari general de l'Associació Catalana de Municipis. Segons algunes informacions, Matas hauria facturat des d'una empresa de la seva propietat més de 900.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis quan era secretari general d'aquesta entitat. Josep Maria Matas, que era mà dreta del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, només ha estat quatre mesos en el càrrec.

RedaccióActualitzat
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destituït el seu número dos, Josep Maria Matas. Això després que la setmana passada Matas va posar el seu càrrec a disposició per les informacions que qüestionaven la seva tasca quan era secretari general de l'Associació Catalana de Municipis.

Esteve no va acceptar la renúncia en aquell moment a l'espera de tenir més dades. Aquest divendres, després de saber que la fiscalia investiga el cas, s'ha fet efectiva la destitució. En un comunicat, argumenta que d'aquesta manera pretén deixar la Diputació fora de la polèmica.

La decisió arriba després que el Ministeri Fiscal ha iniciat una investigació per aclarir si Matas ha incorregut en algun delicte en facturar a l'Associació Catalana de Municipis diverses feines que va fer una empresa seva. Fonts pròximes al cas estimen en més de 900.000 euros el que va pagar l'entitat municipalista entre el 2003 i el 2011. El cost dels treballs realitzats, reculls de premsa o publicacions, entre d'altres, seria molt menor, en alguns casos fins a 16 vegades menor.

L'empresa propietat de Matas, que també és president de Convergència Democràtica a Osona, té la seu social al casc antic de Vic, i, com a treballador, només hi figura un administrador.

L'ACM rebia mig milió d'euros de subvenció anual del Departament de Governació. Els de l'any passat, però, estan retinguts a l'espera que l'entitat municipalista presenti els comptes a l'administració.

Mas: "La Diputació té autonomia total"

   
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que la Diputació de Barcelona té "autonomia total" per prendre la decisió de destituir el coordinador general d'aquesta institució, el convergent Josep Maria Matas. "La Diputació té autonomia total per prendre les seves pròpies decisions", s'ha limitat a dir Mas en ser preguntat per aquest assumpte.  

Després de reunir-se amb directius de prop de 40 multinacionals instal·lades a Catalunya a l'Institut d'Estudis Superiors d'Empresa (IESE), Mas ha dit tenir coneixement de la destitució de Matas, president de CDC a la comarca d'Osona.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut