"La Mañana" presenta un concurs de creditors.
L'advocat del diari "La Mañana", Pau Simarro, presenta el concurs de creditors. (Foto: ACN)
Lleida

"La Mañana" presenta un concurs de creditors i anuncia l'acomiadament de 12 treballadors

El grup Dalmau Multimèdia, editor del diari "La Mañana" de Lleida, ha presentat aquest divendres al jutjat mercantil un concurs voluntari de creditors amb un deute de més de 5 milions d'euros. El pla preveu l'acomiadament de 12 treballadors i la petició d'ajornar el pagament dels deutes als creditors. L'advocat de l'empresa, Pau Simarro, ha anunciat la intenció de l'empresa de retribuir als treballadors una tercera part dels 257.000 euros que els deu i presentar un pla de pagament de la resta.

RedaccióActualitzat
Simarro ha explicat que la causa principal de la situació actual de "La Mañana", que el 24 d'octubre ja va presentar un preconcurs de creditors, és "la baixada dràstica de la publicitat a causa de la situació econòmica". Els treballadors, en canvi, manifesten que l'endarreriment en el cobrament de les nòmines es pateix des del 2009.

El pla de viabilitat presentat aquest divendres al jutjat recull, però, que els propietaris pagaran una tercera part del que deuen als treballadors en un termini màxim d'un mes. Alhora, Simarro es reunirà amb els representants de la vintena d'empleats que des del 6 de febrer es troben en vaga indefinida en protesta per l'impagament de fins a sis mensualitats.

El portaveu de l'empresa ha reconegut que se'ls deu diners i que l'empresa "està fent tot el possible per a poder pagar". Tot i així, ha fet una crida als treballadors perquè cessin la seva actitud i es puguin iniciar els tràmits per posar fi a aquest conflicte laboral.

El deute que "La Mañana" té amb treballadors, creditors i Seguretat Social ascendeix als 5 milions d'euros, dels quals 257.000 corresponen a nòmines, 900.000 al deute que tenen amb l'Estat i la resta és l'import que deuen a les entitats bancàries.

Anar al contingut