Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Palma

Els interrogants d'Urdangarin

Primer va ser l'Iñaki Urdangarin blaugrana, de l'elit de l'esport; després, el marit de la infanta Cristina, gendre del rei i duc de Palma. Ara és l'Urdangarin imputat. La primera persona de la família reial que ha de donar comptes a la justícia per un assumpte penal.

RedaccióActualitzat
El fiscal Pere Horrach creu que Urdangarin i el seu soci Diego Torres van crear un entramat d'empreses per apoderar-se dels diners públics i privats que rebien a través de l'Institut Nóos, una societat que, tot i figurar com un ens sense ànim de lucre, obtenia beneficis. Tants beneficis com 5.800.000 euros, provinents de les Illes Balears i de les administracions valencianes, segons la Fiscalia Anticorrupció. La defensa vol desvincular els actes d'Iñaki Urdangarin de l'àmbit penal.

L'enllaç entre el diner públic balear i el duc de Palma és Pepote Ballester, el regatista olímpic amic dels ducs que era director general d'Esports del govern de Jaume Matas. El mateix que fa una setmana va implicar una altra vegada Urdangarin en la trama de corrupció. Ballester va declarar que Urdangarin va proposar al Govern Balear intermediar en el patrocini de l'equip ciclista Banesto, un gest pel qual hauria cobrat 300.000 euros. I el regatista també va dir que el 2007, quan Urdangarin, suposadament, ja no era a l'Institut Nóos, li hauria reclamat diners per telèfon.

Amb la justícia pel mig, els que eren amics ja no mantenen la lleialtat, perquè el duc de Palma i el seu exsoci i professor Diego Torres tampoc es proclamen simpaties. Tots continuen tenint, però, un nexe d'unió: el fiscal Pere Horrach i el jutge Castro, que els investiguen factura a factura.
Anar al contingut