Palma

Mig miler de persones reben amb xiulets i pancartes Iñaki Urdangarin als jutjats de Palma

Xiulets, pancartes i algun ou han capitalitzat la indignació contra la monarquia i la presumpta corrupció d'Iñaki Urdangarin a Palma. Mig miler de persones s'han concentrat en els carrers pròxims als jutjats per esperar l'arribada del gendre del rei. L'ambient s'ha caldejat amb l'aparició del duc de Palma, que a més ha optat per donar la cara i arribar a peu al jutjat. Hi ha hagut crits, però cap incident. La protesta ha estat marcada per la reivindicació i també per un caràcter festiu de befa cap a la institució monàrquica.

RedaccióActualitzat
La compareixença d'Iñaki Urdangarin davant la justícia ha aixecat una gran expectació mediàtica i també mobilització als carrers. L'arribada del gendre del rei als jutjats de Palma ha estat rebuda amb xiulets, pancartes, befa i algun ou.

Centenars de persones esperaven des de les vuit del matí l'arribada d'Urdangarin als jutjats per mostrar el rebuig a la monarquia. El duc de Palma, imputat pel cas de l'Institut Nóos, ha optat per donar la cara. S'ha trobat a la porta dels jutjats amb el seu advocat, Mario Pascual Vives, i tots dos han anat a peu fins a la porta de l'edifici. Minuts abans havien arribat el jutge, José Castro, i els fiscals anticorrupció Pedro Horrach i Juan Carrau, que han estat rebuts amb aplaudiments per part dels concentrats. 

"Borbons, als taurons"

Les protestes, convocades per Maulets, Joves d'Esquerra Unida, una plataforma republicana i l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears, han estat marcades pel to satíric i festiu, tot i que l'ambient s'ha escalfat amb xiulets i escridassades amb l'arribada del gendre del rei.

Alguns manifestants s'han disfressat i han fet representacions satíriques per denunciar el que consideren un abús de poder. La majoria portaven nombroses pancartes de protesta i han corejat lemes com "Borbons, als taurons", "Que ve Urdangarin, compte amb la cartera", "No hi són tots, falta Cristina", "Retorna els diners, Urmangarín", "No n'hi ha dos sense tres, república una altra vegada "o" Fora lladres dels Països Catalans". Els assistents han exhibit banderes republicanes i independentistes.

També hi ha hagut llançament d'ous. El cotxe que ha traslladat Urdangarin des del Palau de Marivent als jutjats de Palma ha rebut diversos impactes d'ous durant el trajecte. La responsable ha estat una dona que ha estat retinguda per la policia, però finalment no l'han detingut. La dona ha assegurat que s'ha quedat "molt a gust" amb l'acció.

L'arribada d'Urdangarin també l'han aprofitat altres col·lectius per protestar per altres causes. Un grup de treballadors de les ambulàncies del 061 s'han manifestat per denunciar que no cobren des de fa tres mesos.

Fort cordó policial

La policia ha establert un cordó de seguretat important. Han tallat el carrer d'accés als jutjats i han barrat el pas a les persones que des de primera hora s'havien concentrat per protestar. També han escorcollat els manifestants que es dirigien a la protesta i en alguns casos els han confiscat material.

Les forces de seguretat també han inspeccionat les clavegueres per descartar que hi hagués artefactes explosius.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut