Barcelona

L'edifici de Telefónica de la plaça Catalunya, pròxima seu de la Mobile World Capital

El congrés de mòbils ha arrencat amb l'anunci que l'històric edifici de Telefónica de la plaça Catalunya es convertirà en la gran seu de la capital mundial de la tecnologia mòbil, que ha de portar 3.500 milions d'euros d'impacte econòmic fins al 2018.

RedaccióActualitzat
Més cèntric, impossible. L'històric edifici de Telefónica a la plaça Catalunya de Barcelona serà la seu de la Mobile World Capital. Barcelona estrenarà aquest distintiu l'any que ve i el podrà lluir almenys fins al 2018.

Aquest serà el centre institucional i també comercial des d'on s'exhibiran les novetats del sector. És el punt d'Europa on passen més vianants per minut. Però a banda de l'aparador, la capitalitat tindrà una rebotiga de luxe, ubicada al districte 22@, on s'establiran laboratoris tecnològics per desenvolupar aplicacions i impulsar -des d'aquí- el negoci de la telefonia mòbil.

Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona, ha resumit així els objectius que es plantegen: "Posicionar estratègicament la nostra ciutat, posicionar Barcelona. Ser un punt de referència global en mobilitat. Generar més de 3.400 milions d'euros no només per la permanència del Congrés fins al 2018, sinó també per l'activitat generada des del 2012 fins a l'any 2018."

La capitalitat també inclou, és clar, la celebració del congrés. Però a més, s'hi afegirà el World Mobile Festival, que tot l'any oferirà una agenda farcida d'actes musicals, culturals o esportius amb el món de la telefonia mòbil com a referència.

Només a tall d'exemple, s'imaginen veure la repetició d'un gol del Barça al seu mòbil just després de pujar al marcador? Tot plegat, amb una ciutat que a partir de l'estiu ja comptarà amb fibra òptica a totes les llars i empreses, clau per a la connectivitat sense fils.

Una infraestructura que aplanarà el camí de la competitivitat a un teixit industrial que haurà de treballar més colze a colze. "Si nosaltres diem que una de les variables per sortir d'aquesta crisi és la productivitat està absolutament demostrat que l'ús de les noves tecnologies fa més eficient una administració i més productiva una empresa", ha declarat a TV3 Kim Faura, director general de Telefónica Catalunya.

Per Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ara mateix "tenim un petit problema: el teixit productiu català és petit. La petita i mitjana empresa, que és la base productiva de Catalunya, és bona per a certes coses però en el cas de la tecnologia necessitem que neixin així, però que creixin i s'agrupin".

Tot i que Barcelona encara no és oficialment capital del mòbil ja hi ha qui fa els seus pronòstics sobre l'impacte que tindrà sobre la ciutat i sobre l'economia del país. "És més important que uns Jocs", ha dit Flamerich. "Els que exageren es queden curts...", ha conclòs Faura.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut