Barcelona

Aparells cada vegada més sofisticats i amb alta qualitat d'imatge en la primera jornada del MWC

El sector del mòbil mira des d'aquest dilluns cap a Barcelona. El Congrés Mundial de Mòbils (MWC) ha començat amb protagonisme per a uns aparells cada vegada més elaborats i aplicacions que engloben cada cop més camps. Entre les novetats, destaquen dispositius amb un alt tractament de la imatge, ja sigui fotogràfica o de vídeo.

Ramon RadóActualitzat
La majoria dels telèfons que es venen a les botigues ja són "smartphones" i aquests aparells, juntament amb les tauletes, són els grans protagonistes d'aquesta edició del MWC. Els ginys presentats disposen d'una gran capacitat per al tractament d'imatges, des de la possibilitat de fer fotografies d'alta resolució fins a la reproducció de vídeos en qualitat alta.

En aquesta línia, un dels productes estrella d'aquesta primera jornada és el telèfon 808 Pure View de Nokia, que incorpora una càmera de 41 megapíxels i permet capturar vídeo i àudio. La vicepresidenta de l'empresa finlandesa, Jo Harlow, l'ha presentat a la fira.

En general, els aparells exposats en els més de 1.400 estands de la Fira de Barcelona permeten fer cada vegada més coses: des dels mòbils i tauletes submergibles de Fujitsu fins al dispositiu ELUGA Power de Panasonic, que sortirà a la venda a l'estiu i té un disseny ultralleuger: pesa 133 grams i té un gruix d'únicament de 9,6 mil·límetres.

D'altra banda, a l'extens estand de Samsung, la majoria dels ulls estan posats en la Galaxy Note 10.1, un aparell que se situa a mig camí entre els "smartphones" i les tauletes. Un dels seus atractius és l'"e-pen" que permet dibuixar i prendre notes com si es tractés d'una llibreta normal i corrent.

Ford, primera automobilística que participa en el MWC

La fira no només compta amb telèfons, tauletes i aplicacions, sinó que la indústria de les telecomunicacions ja arriba pràcticament a tot arreu: els dispositius mòbils ja ho engloben tot. Potser és per això que fins i tot hi és present el fabricant d'automòbils Ford, que presenta el monovolum B-Max, un dels cotxes més avançats tecnològicament. Aquesta és la primera vegada que una empresa del sector de l'automoció participa en el WMC.

La Xina, un país que és a prop d'arribar al bilió de connexions mòbils, és un altre dels grans noms de la fira, on demostra el seu poder amb una forta presència de Huawey i ZTE, dues de les principals companyies de telecomunicacions del país. Huawey disposa d'un pavelló propi on la joia de la corona és l'Ascend D quad, l'"smartphone" més ràpid del món.

Els codis QR també guanyen protagonisme en aquesta edició del certamen i són molts els estands amb informació en aquest codi de barres de resposta ràpida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut