Tall de trànsit a la plaça Espanya (Foto: @acampadabcn)
Tall de trànsit de TMB a la plaça Espanya (Foto: @acampadabcn)
Barcelona

Prop de mig miler de persones tallen el trànsit a la plaça Espanya de Barcelona contra les retallades

Gairebé 500 persones de diversos col·lectius s'han manifestat a la plaça Espanya de Barcelona coincidint amb el primer dia del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC), que té lloc al recinte de Montjuïc. Entre els manifestants hi havia treballadors de TMB, usuaris del transport públic de Barcelona, col·lectius d'indignats de diversos barris de Barcelona i d'assemblees de veïns. En acabar la primera sessió del congrés, el grup ha tallat el trànsit a les portes de la Fira de Barcelona, cosa que ha empitjorat el col·lapse circulatori a la zona i ha atrapat també els congressistes que sortien del MWC. Els manifestants duien una pancarta amb el lema "Els directius de TMB són un luxe que els treballadors no ens podem permetre". A la protesta, s'han sentit crits com ara "El vostre negoci, la nostra misèria".

RedaccióActualitzat
La protesta s'ha desenvolupat enmig d'un fort dispositiu policial que no ha pogut impedir l'entrada dels manifestants a la plaça Espanya.

Els manifestants han entrat a la rotonda cap a les 19 hores, moment en què la Guàrdia Urbana ha tancat al trànsit tots els accessos i una trentena de Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona.

Els manifestants han fet voltes a la plaça i s'han parat davant de les Torres Venecianes. Més tard, quan ja només en quedaven la meitat, han anat cap a l'avinguda del Paral·lel i han cremat una paperera.


Anar al contingut