Alguns dels premiats per votació popular als Enderrock. (Foto: ACN)
Els premis populars han rebut 22.000 votacions. (Foto: ACN)
Barcelona

Manel, La Pegatina, Obrint Pas i Amelie, entre els premiats pel públic als Enderrock 2012

Manel, La Pegatina, Obrint Pas i Amelie són quatre dels principals guanyadors per votació popular dels premis Enderrock 2012. Els guardons es lliuraran el 12 de març a la Sala Apolo, en una gala en què actuaran Obrint Pas, Joan Colomo, Txarango i Els Catarres, que hi presentaran la nova formació amb què faran gira per Catalunya a l'estiu, amb vents i noves percussions.

RedaccióActualitzat
Manel s'emporten un triple premi: "10 milles per veure una bona armadura" ha obtingut el reconeixement de millor disc de l'any; "Benvolgut", el de millor cançó, i "Aniversari", el de millor videoclip.

La Pegatina poden presumir del millor directeObrint Pas són el millor artista de pop rock i Amelie, el grup revelació del 2011, a més de tenir la millor web.

Anna Roig i l'Ombre de ton Chien s'han endut dos premis en la categoria de cançó d'autor: el de millor disc, per "Bigoti vermell", i el de millor directe. En la mateixa categoria, la millor cançó ha estat "El carrer dels jocs florals", de Joan Masdéu. I el de millor artista ha anat a parar al penedesenc Cesk Freixas.

En folk i noves músiques, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno "Botifarra" han obtingut tres premis: millor disc, per "La barraca"; millor cançó, per "Havanera de canyes i fang", i millor artista. El millor directe ha estat per a Terratombats.

La "Jenifer" d'Els Catarres ha aconseguit el premi a la millor lletra, i el millor DVD musical ha estat "El retorn", de Sopa de Cabra. Estopa s'ha endut la distinció de millor artista en altres llengües.

"Enderrock" ha creat una llista de Spotify amb tots els premiats.

Anar al contingut