El logo de la campanya "Diem prou" per la insubmissió fiscal
El logo de la campanya "Diem prou" per la insubmissió fiscal
Ripoll

El ple de l'Ajuntament de Ripoll aprova una moció a favor de la insubmissió fiscal

L'Ajuntament de Ripoll és el primer de les comarques de Girona que aprova una moció a favor de la insubmissió fiscal, és a dir, en comptes de pagar els impostos a hisenda poder fer-ho a l'Agència Tributària de Catalunya.

RedaccióActualitzat
La proposta presentada per Esquerra, donant suport al moviment "Diem prou", ha prosperat en el ple amb els vots de Convergència i Plataforma per Catalunya, i el vot contrari del PSC.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha explicat que volen que els impostos es recaptin i es gestionin a Catalunya perquè consideren que la situacio de "menys recursos i mesures d'estalvi" que pateixen a Ripoll és conseqüència, en gran mesura del fet que "l'Estat no retorna cap al nostre país recursos que es generen aquí".

La moció, bàsicament, té un caràcter reivindicatiu, més que pràctic. Tot i això, recull el fet d'estudiar si es pot liquidar algun impost de l'Ajuntament a través de l'Agència Tributària de Catalunya de forma legal, ja que semblaria que hi ha alguna escletxa en aquest sentit. També vol promoure entre els ciutadans la seva adhesió al moviment "Diem prou!.


Anar al contingut