Barcelona

El govern diu que la vaga d'universitats ha tingut una incidència desigual i culpa de les aturades els piquets

La Secretaria d'Universitats i Recerca ha informat en un comunicat que la incidència de la vaga a les universitats ha estat desigual i poc important. Diuen que hi ha hagut classe normal a totes les universitats catalanes, excepte en aquelles facultats on hi han actuat els piquets, que han bloquejat els accessos a diversos campus, com ara a la Universitat Autònoma de Barcelona, el Campus del Raval i l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, el Campus de Comunicació-Poblenou i el de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, i el Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona.

RedaccióActualitzat
La incidència de la vaga ha estat desigual segons el centre:

Universitat de Barcelona:
El seguiment de la vaga és baix en personal docent i de serveis, tot i que en diverses facultats els piquets han impedit que s'impartissin les classes. A la facultat de Geografia, Història i Filosofia els piquets no han deixat entrar els alumnes a les aules, mentre que al Campus Mundet no s'han impartit el 90% de les classes. A Economia i Empresa s'han cancel·lat el 60% de les classes, mentre que a altres facultats com Farmàcia la incidència ha estat menor i se n'han impartit més de la meitat.

Universitat Politècnica de Catalunya: La majoria d'activitats previstes s'han pogut fer amb normalitat. Una portaveu de la universitat ha explicat que l'afectació en el personal docent i de serveis és "molt poc significativa", tot i que no se'n coneixen dades definitives. Pel que fa als estudiants, l'aturada s'ha seguit sobretot al Campus Sud, especialment a Enginyeria Industrial, a més dels de Vilanova i Terrassa.

Universitat Pompeu Fabra:
L'activitat acadèmica s'ha desenvolupat irregularment. Poc més d'un terç dels personal de serveis no ha acudit a treballar, mentre que es desconeix encara la quantitat de professors que han fet vaga. Docents i professors universitaris tenen un termini de més d'un dia per justificar les absències, de manera que es trigarà uns dies a saber quants han fet vaga. Del que sí que té constància la universitat és que 120 professors havien signat el control de presència abans de les deu del matí. S'han impartit 23 de les 71 classes previstes al Campus de la Ciutadella, 13 de les 17 del Campus del Mar i 9 de les 62 al Campus de la Comunicació-Poblenou. Durant la nit anterior, a més, un centenar d'estudiants van pernoctar als campus de la Ciutadella i Poblenou, sense que es registressin incidents.

Universitat Autònoma de Barcelona: L'activitat s'ha vist afectada pel bloqueig dels accessos per carretera i de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, que ha impedit arribar al campus a professors, personal de servei i estudiants que no secundaven la mobilització. Tot i que no s'ha tancat l'accés a cap centre, en algunes facultats han aparegut barreres a l'entrada. El 80% del personal d'administració i serveis ha anat a treballar i s'han cancel·lat les classes a totes les facultats excepte Economia i Empresa, Biociències, Veterinària, Ciències i l'Escola d'Enginyeria.

Universitat de Girona: La incidència de la vaga ha estat gairebé nul·la. Només al Campus de Barri Vell, l'actuació d'un grup de piquets que ha bloquejat els accessos als edificis amb cadenes i tanques ha impedit l'accés a les Facultats de Lletres, Turisme, i d'Educació i Psicologia.

Universitat de Lleida:
L'activitat s'ha pogut desenvolupar amb normalitat, exceptuant puntuals absències.

Universitat Rovira i Virgili: La majoria d'activitats previstes s'han pogut fer amb normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut