Ferran Mascarell, durant la seva compareixença al Parlament.
Ferran Mascarell, durant la seva compareixença al Parlament.
Barcelona

Mascarell admet que "el Liceu té un problema de governança" i anuncia canvis en la comissió executiva

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha admès que el Gran Teatre del Liceu de Barcelona té "un problema de governança", ja que té uns mecanismes de funcionament molt complicats i poc operatius, que, sumats a les retallades pressupostàries, han derivat en les dificultats de les últimes setmanes. En una compareixença al Parlament, Mascarell ha avançat que hi haurà canvis a la comissió executiva perquè la presidència tingui més continuïtat i s'agilitzi la feina.

RedaccióActualitzat
La comissió executiva està formada per representats del Ministeru de Cultura, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, i canvien cada dos anys. Segons Mascarell, s'està treballant perquè a partir de la nova temporada del teatre, el president de la comissió executiva  -en mans del director de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música AEM), Miguel Ángel Recio Crespo- tingui una funció específica i serveixi de guia al treball del director general.

Tot i que s'ha pogut evitar l'expedient de regulació d'ocupació, Mascarell ha assegurat que "s'ha perdut" l'esperit del "Liceu de tots", esperit que fa set o vuit anys era inqüestionable. Davant d'aquesta situació, el conseller aposta per treballar més en la implicació social. També ha demanat que el director musical i l'artístic treballin més coordinats i donin preeminència al cor i a l'orquestra, i ha confiat que el període de negociació que obren ara treballadors i direcció per aconseguir un nou conveni serveixi per tenir "reorientat" el teatre els pròxims mesos.

Sobre altres institucions del país, Mascarell confia que en les pròximes setmanes es pugui trobar un nou responsable per a l'Auditori, després de la dimissió d'Oriol Pérez Treviño per un presumpte ús indegut de la targeta de crèdit. El conseller també ha fet referència a la polèmica del Canòdrom, que es va escartar com a seu del centre d'art contemporani de Barcelona a favor de Fabra i Coats, i ha dit que el debat estava mal plantejat des del moment en què es pensava a fer un "mig museu d'art contemporani". Mascarell ha recordat que aquest nou centre tindrà una missió local, i que és un "error" concebre'l de manera més ambiciosa, sobretot tenint en compte les restriccions pressupostàries que ja té el mateix Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que ha perdut un 16,2% del seu pressupost els últims cinc anys.
Anar al contingut