El logotip d'Hisenda a la porta d'una oficina
El logotip d'Hisenda a la porta d'una oficina
Madrid

Hisenda posa en el punt de mira artistes, esportistes i el comerç asiàtic

L'Agència Tributària ha situat en el seu punt de mira esportistes i artistes, així com les importacions procedents d'Àsia i les operacions en què es pagui en metàl·lic una gran quantitat de diners. I és que són els principals objectius de la lluita contra el frau fiscal, segons recullen les directrius del Pla Anual de Control Tributari i Duaner del 2012, amb què el govern espera recaptar 8.171 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Hisenda incidirà en les conductes fraudulentes que generen "alarma social". En aquest context, perseguirà les factures falses per reduir impostos i els "entramats" de societats de què es beneficien "professionals, artistes i esportistes per deduir-se, indegudament, les seves despeses particulars".

També es prioritzarà la desarticulació de circuits d'economia submergida i es vigilarà, sobretot, les importacions i venda de mercaderies procedents de països tercers, sobretot a Àsia, així com arrendaments no declarats de vivendes i locals de negoci.

A més, segons la resolució de l'Agència Tributària publicada al Butlletí Oficial de l'Estat, els inspectors incidiran a fer públiques les rendes amagades en paradisos fiscals. A més, el BOE recull que en el marc de la lluita contra el contraban i el blanqueig de capitals serà prioritària la persecució al contraban de cigarrets, que, diu Hisenda, experimenta actualment un "importat increment", entre altres factors, per la crisi econòmica.
Anar al contingut