Imatge d'arxiu d'un assistent que prova un dels molts telèfons exposats al MWC 2012
Imatge d'arxiu d'un assistent que prova un dels molts telèfons exposats al MWC 2012 (Foto: ACN)
Barcelona

Les principals apostes dels gegants de les telecomunicacions al Mobile World Congress

Aquest dijous acaba la setena edició del Congrés Mundial de Mòbils (MWC). Durant quatre dies, desenes de milers de persones han passejat pel recinte de la Fira de Barcelona, on s'han ubicat més de 1.400 expositors de més de 200 nacionalitats diferents. Entre els participants al congrés hi ha les empreses més potents del sector, que han aprofitat aquests dies per presentar les seves principals novetats. Totes les companyies han apostat per l'originalitat, amb l'objectiu de demostrar que la telefonia va molt més enllà de parlar per telèfon.

Ramon RadóActualitzat
En el Mobile World Congress de l'any passat, Nokia i Microsoft van segellar l'acord perquè els telèfons de la marca finlandesa funcionessin amb el sistema Windows. Això ha fet que aquest any la companyia de Bill Gates no hagi tingut estand propi al congrés. Tot i això, Microsoft ha estat una de les protagonistes del MWC amb la presentació de la versió beta del nou Windows 8. Aquest sistema operatiu revolucionari prima la interfície d'usuari, les aplicacions i l'estalvi de bateria. A més, presenta un estil nou, amb una pantalla d'inici més ràpida i fluïda i es pot utilitzar amb el tacte o bé amb ratolí i teclat.

L'aliat de Microsoft, per la seva banda, ha estat un altre dels grans protagonistes del certamen. En la primera jornada del congrés, la vicepresidenta de Nokia, Jo Harlow, va fer públic el telèfon 808 Pure View, que incorpora una càmera de 41 megapíxels i permet capturar vídeo i àudio.

Gelats amb forma d'androide i caricatures dels visitants

Un dels expositors que ha cridat més l'atenció ha estat el d'Android, amb una barra on es reparteixen batuts i gelats amb forma d'androide. A més, el sistema operatiu de Google també ha col·locat al seu estand un tobogan gegant i una màquina que caça ossets de peluix mitjançant una tauleta. El conseller delegat de Google, Eric Schmidt, va presentar la nova versió del navegador Chrome per a Android i va pronosticar un futur on la tecnologia formarà part de la vida quotidiana, "com l'electricitat".

Com en edicions anteriors, un dels estands més espectaculars ha estat el de Samsung. L'empresa coreana ha posat a treballar un grup de caricaturistes per retratar els visitants que ho desitgessin. Els retrats s'han fet amb la Galaxy Note 10.1, la principal novetat de la companyia en aquest MWC i que és un híbrid entre el telèfon mòbil i la tauleta. Una altra novetat de Samsung ha estat el terminal Beam, un smartphone d'aparença normal que duu incorporat un projector de 15 lúmens, de manera que permet fer una presentació en una conferència.

Un altre dels expositors originals és el de Motorola, on un corredor i un ciclista fan exercici i animen els visitants a tuitejar quants quilòmetres creuen que seran capaços de fer. La principal novetat de l'empresa nord-americana ha estat el telèfon Razr, que compta amb pantalla Amoled de 4,3 polzades, processador de doble nucli i sistema operatiu Android 2.3.5. Entre el software d'aquest terminal hi ha l'eina MotoCast, que permet a l'usuari visualitzar des de qualsevol lloc continguts (fotos, música o vídeos) que estan al seu ordinador o Smart Actions, que permet crear perfils diferents a casa i a la feina. D'aquesta manera, en sortir del despatx canvia automàticament el to de trucada o el fons de pantalla.

La gran absent, un any més, ha estat Apple. La companyia de la poma, que lidera el mercat de tauletes amb l'iPad i amb els telèfons iPhone ocupa el segon lloc en el de smartphones, només acudeix als seus esdeveniments.

El nou poder xinès

La potència econòmica de la Xina també s'ha notat al certamen. Huawei, el fabricant més important d'equipament de xarxes i telecomunicacions a la Xina, ha demostrat el seu poder amb un pavelló propi a la part superior de la Fira, presidit per una estàtua de Pegasus feta amb 3.000 telèfons. La companyia ha presentat al MWC l'Ascend D quad, el seu mòbil intel·ligent de quatre nuclis, que disposa d'un sistema de gestió energètic que permet un estalvi de fins a un 30%. El mòbil destaca per la seva velocitat (es presenta com l'smartphone més ràpid del món) i la capacitat de reproduir vídeo i àudio de qualitat. La companyia pretén vendre 60 milions d'aquests aparells abans de finals d'any.

La seva principal competència a la Xina, ZTE, ha presentat el ZTE ERA, una terminal d'alta gamma que vol competir amb l'i-Phone 4. ZTE, el quart fabricant de mòbils del món, aspira a convertir-se en el tercer amb aquest processador de quatre nuclis.


Anar al contingut