Barcelona

CiU tornaria a guanyar les eleccions, el PSC perd escons i ERC es recupera, segons el CEO

Si ara es fessin eleccions a Catalunya, CiU tornaria a guanyar, però no aconseguiria la majoria absoluta. Segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, la federació nacionalista aconseguiria el mateix resultat o un escó més amb una forquilla d'entre 62 i 63 diputats. El PSC no aconsegueix refer-se de la derrota en les eleccions del 2010 i continua perdent terreny. Els socialistes perdrien fins a dos escons. ERC, en canvi, passaria de 10 a 15. El PP, ICV i Ciutadans pugen lleugerament. Solidaritat desapareixeria de l'arc parlamentari.

RedaccióActualitzat
Segons el CEO d'aquest més de març, el PSC obté un suport lleugerament superior al de les eleccions del 2010. La diferència en el percentatge de vot es redueix, però la llei d'Hondt no beneficia els socialistes.

Duran, el més ben valorat

Pel que fa a la valoració de líders, Josep Antoni Duran i Lleida és el més ben valorat, amb un 5,61. El segueix Artur Mas, amb un 5,34 i, després hi ha Oriol Junqueras, amb un 4,89.

Pel que fa al nou líder del PSC, Pere Navarro, s'estrena amb un 4,61 a la setena posició, darrere de Joaquim Nadal i Joan Herrera, amb un 4,65 i un 4,62, respectivament. El representant de Solidaritat es queda amb un 4,18. La líder del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho treu un 3,28. Els ciutadans situen Albert Ribera com el pitjor, a la cua del rànquing amb un 3,16.

L'independentisme resisteix

L'enquesta també revela que el suport ciutadà a la independència de Catalunya baixa un punt en els últims quatre mesos i hi votarien a favor un 44,6%.

Aquesta era la tercera vegada que l'ens demoscòpic de la Generalitat pregunta sobre la independència de Catalunya. Fins ara, el suport a la independència havia anat a l'alça des del 42,9% el juny de 2011 al 45,4% de l'octubre.

Suport al pacte fiscal

Un de cada tres catalans secunda amb més o menys fermesa la proposta d'un pacte fiscal. No només això, sinó que per primer cop, més de la meitat dels enquestats - el 51,2% - es mostra "totalment a favor" que la Generalitat gestioni tots els impostos dels catalans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut