Cracòvia

Almenys 16 morts i uns 60 ferits a Polònia en xocar dos trens que circulaven per la mateixa via en sentit contrari

Polònia ha viscut el pitjor accident ferroviari dels últims anys. Almenys 16 persones han mort i una seixentena han quedat ferides en xocar frontalment dos combois de passatgers a la línia que uneix Cracòvia i Varsòvia. Entre els dos trens hi viatjaven unes 350 persones. S'investiga per què un dels trens rodava per la via equivocada.

RedaccióActualitzat
La topada va tenir lloc a les nou del vespre de dissabte al sud del país, a l'altura de Czestochowa, situada uns 250 quilòmetres de Varsòvia, entre un tren que anava cap a Varsòvia i un que en sortia. 

Les dues locomotores i tres vagons van descarrilar i quedar destrossats atrapant molts dels passatgers entre la ferralla. En les tasques de rescat hi van participar uns 450 bombers i un centenar de policies.

Els ferits, alguns dels quals estan greus i almenys dos en coma, han estat traslladats a hospitals pròxims. Entre les víctimes que han pogut ser identificades hi ha un nord-americà i la resta són polonesos.

En un dels trens hi viatjaven 19 ciutadans espanyols. Són un grup que està d'Erasmus i que han sortit il·lesos de l'accident. En els combois també hi havia turistes francesos i d'Ucraïna.

S'investiguen les causes

No se sap per què els dos combois viatjaven per la mateixa via en sentit contrari. En el moment del sinistre, es feien treballs de manteniment en una de les vies i, segons les primeres informacions, un dels trens, el que anava cap a Cracòvia des de la capital, circulava per la via equivocada.

El primer ministre polonès, Donald Tusk, i altres membres del govern s'han desplaçat a la zona per supervisar les tasques de rescat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut