Una pinzellada dels últims treballs dels millors de l'animació dibuixa el punt final de l'edició Animac 2012
Una pinzellada dels últims treballs dels millors de l'animació dibuixa el punt final de l'edició Animac 2012
Lleida

La XVI edició de l'Animac de Lleida tanca portes amb 18.500 assistents i 128 projeccions

La XVI Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Animac, s'ha acabat aquest diumenge a Lleida després de quatre dies d'exhibicions amb un balanç de 18.500 assistents. L'esdeveniment ha reunit 200 professionals, que han pogut veure 128 films d'animació, amb l'oscaritzada Suzie Templeton com a convidada especial, que ha donat una masterclass a la Seu Vella de la ciutat. Els curtmetratges que han guanyat exaequo el Premi del Públic, que s'entrega per primera vegada, han estat l'argentina 'Luminaris', de Juan Pablo Zaramella, i l'anglesa 'A Morning Stroll', de Grant Orchard.

RedaccióActualitzat
La XVI Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Animac, ha tancat les seves portes amb un balanç de 18.500 assistents, després de quatre dies de projeccions, tallers, concerts, conferències i activitats paral·leles que han permès, als més interessats en aquest món, aprofundir en els coneixements a través de l'única plataforma que queda a l'estat espanyol per a la difusió d'aquest particular univers cinematogràfic. Els artistes de l'animació el consideren un referent al sud d'Europa, alhora que una eina bàsica per al seu futur, després de la desaparició de les mostres de Còrdova i Madrid. "L'últim dels mestres", una pinzellada dels últims treballs dels millors de l'animació, ha dibuixat el punt final de l'edició 2012.

Amb un total de 128 films animats projectats i una nòmina de convidats de luxe capitanejada, entre altres, pel dissenyador valencià Javier Mariscal o la premiada Suzie Templeton, l'edició d'aquest any ha superat amb gran èxit d'assistència el repte de mantenir la gran qualitat de la programació, tot i les reduccions del 30% que ha sofert el pressupost del certamen, fins als 180.000 euros.

La convidada estrella d'aquesta edició, Templeton, ha ofert en l'últim dia del festival la classe magistral que ha aprofitat per mostrar els titelles creats per a la pel·lícula 'Pere i el llop'. Segons la directora, animadora i escriptora, en general "la gent pensa que l'animació és per a infants, però sempre arriba un moment en què els adults descobreixen que és més potent del que es pensaven".

El programa de l'Animac 2012, un festival organitzat per l'Ajuntament de Lleida, ha comptat aquest any amb propostes innovadores i s'ha dividit en dos grans blocs: les projeccions i les conferències, subdividides en presentacions i taules rodones. La mostra ha fet així una forta aposta pels mecanismes que entrellacen els interessos de creadors, públic i una indústria emergent que implica i necessita diferents agents i disciplines. Entre els participants en aquestes conferències, la 16a edició ha comptat amb convidats i productores d'excepció com Joaquín Reyes, Juanjo Sáez, Michael Rose, Sarah Cox, Vicent Arlandis, Jerzy Kular, Miguel Gallardo, Sam Orti o el ja mencionat Mariscal. Entre les productores, Dvein o Physalia.

L'últim dels mestres tanca la mostra

La XVI Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Animac, ha tancat les portes aquest diumenge amb "L'últim dels mestres", una mostra dels últims treballs d'alguns dels mestres de l'animació, com a colofó.
Anar al contingut