Moscou

L'oposició no reconeix la victòria de Putin i denuncia múltiples irregularitats

En les eleccions presidencials d'aquest diumenge a Rússia no només hi havia en joc la presidència sinó també la legitimitat del sistema. Per Putin ha estat una lluita honesta, però l'oposició qüestiona amb contundència aquesta afirmació. El màxim rival de Putin en aquestes eleccions, el líder comunista Guennadi Ziugànov, s'ha negat a reconèixer la legitimitat dels comicis i denuncia que hi ha hagut frau.

RedaccióActualitzat
Una suposada mostra d'aquest frau serien unes imatges penjades a YouTube pels opositors. Aparentment, algunes persones introdueixen a les urnes desenes de paperetes, malgrat la presència de "webcams" en molts col·legis electorals, que el govern havia venut com una mostra de transparència.

A falta de comprovar la veracitat de les imatges, gravades en un col·legi electoral del Daguestan, la Comissió Electoral ha anul·lat tots els vots d'aquest col·legi.



Guennadi Ziugànov, que ha estat el segon candidat més votat, ha denunciat que "l'enorme màquina estatal, criminal i corrupta, ha treballat a favor d'un sol candidat".

També l'expresident de la Unió Soviètica, Mikhaïl Gorbatxov, ha posat en dubte que els resultats de les presidencials "reflecteixin les preferències reals dels ciutadans".
Anar al contingut