Barcelona

Els pares reclamen a Ensenyament que els seus fills puguin portar carmanyola als centres públics

Entre les mesures d'estalvi que tenen les economies domèstiques hi ha la de substituir l'habitual àpat fora de casa per la carmanyola. Cada vegada hi ha més alumnes que ho fan, i aquesta tendència s'està estenent per la reducció d'ingressos de les famílies i d'ajudes de menjador. Ara bé, el Departament d'Ensenyament no ho preveu. Davant d'això, la Federació de Pares d'Alumnes reclama una normativa sobre les carmanyoles.

RedaccióActualitzat
L'Escola Solc de Barcelona fa més de 30 anys que ofereix als alumnes l'opció de portar-se el dinar de casa, una alternativa que s'ha triplicat en els últims tres anys i que ha obligat el centre a incrementar el servei de suport als nens que la utilitzen.

A l'Escola Súnion, també de Barcelona, aquest ús també s'ha incrementat, i ara acaben d'estrenar nevera, perquè amb dues feien curt. Dinar tres dies al menjador de l'escola costa 95 euros al mes, l'opció de carmanyola en costa 16, i inclou l'aigua, el pa, el monitoratge i poder fer servir els estris del menjador. La responsable de cuina de l'Escola Súnion, Toñi Álvarez, ha explicat que des de fa dos anys el nombre d'alumnes que fan servir la carmanyola ha augmentat molt i "ara estem amb un 60% d'alumnes de carmanyola, i un 40% de menjador".

Són dos centres concertats que fa anys que disposen d'aquest servei, una opció que també ha volgut oferir alguna escola pública, però l'hi han prohibit, tot i que no hi ha cap normativa que ho reguli. Per això, des de la Federació d'Associacions de Pares i Mares demanen que es posi fi a aquest buit legal. En aquest sentit, la presidenta de la FAPAC, Imma Fuyà, ha reclamat: "Si hi ha una necessitat de carmanyoles als centres educatius, hi ha d'haver una normativa que ho reguli. Amb la reducció de les beques de menjador, és necessari assegurar l'alimentació del teu fill".

Un dels motius de la prohibició seria per qüestions de seguretat alimentària, tot i que als centres on funciona aquest servei mai han tingut cap notificació pel que fa a això.

De moment, el Departament d'Ensenyament no preveu regular que els alumnes puguin portar el dinar de casa a les escoles públiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut