Washington

Mitt Romney s'imposa al "superdimarts" i es referma en la cursa republicana cap a la Casa Blanca

Mitt Romney surt reforçat del "superdimarts" per convertir-se en el rival republicà de Barack Obama en les pròximes eleccions del novembre. Després de les primàries a 10 estats, Romney s'ha imposat en 6 i avantatja en nombre de delegats el seu rival més directe, Rick Santorum.

RedaccióActualitzat
L'aspirant Mitt Romney es referma en la cursa republicana cap a la Casa Blanca. S'havia col·locat com a favorit abans del "superdimarts", un dia de primàries a 10 estats, i ha acabat en la mateixa posició, traient avantatge al seu màxim rival, Rick Santorum, i distanciant-se encara més dels altres dos aspirants: Newt Gringich i Ron Paul.

Després d'un escrutini molt ajustat, Mitt Romney s'ha imposat en 6 dels 10 estats en què es feien votacions. L'estat més important en què ha guanyat Romney és Ohio, que es considera clau en la cursa final. Cap aspirant ha guanyat la convenció republicana sense haver guanyat aquí abans. Però Romney també ha obtingut la victòria a Alaska, Virgínia, Vermont, Massachusetts i Idaho. L'exgovernador de Massachussets arribava com a favorit a la cita amb vuit victòries i 203 delegats.

Rick Santorum, l'altre candidat més ben posicionat, ha guanyat a tres estats, Tennessee, Oklahoma i Dakota del Nord. Els altres dos candidats, Newt Gingrich i Ron Paul, han quedat molt allunyats d'aquests resultats. Gringich, de forma testimonial, s'ha imposat en el seu estat, Geòrgia.

En aquest "superdimarts" s'han obert les urnes a 10 estats en unes votacions en què hi havia en joc 419 dels 1.194 delegats necessaris per a la nominació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut