Imatge d'arxiu de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.
Imatge d'arxiu de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.
Barcelona

La Delegació del Govern denunciarà els ajuntaments catalans que no pengin la bandera espanyola

La Delegació del Govern espanyol a Catalunya denunciarà a través dels advocats de l'Estat aquells ajuntaments que no tinguin la bandera espanyola a les seus consistorials. La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, ha explicat que la mesura no obeeix a motius ideològics, sinó a la necessitat de fer complir la llei. El portaveu del govern català, Francesc Homs, s'ha desmarcat d'aquestes declaracions i ha remarcat que per la Generalitat aquest assumpte "no és una prioritat" perquè les preocupacions se centren "en altres coses".

RedaccióActualitzat
A la roda de premsa posterior a la reunió setmana del govern català, Francesc Homs ha reconegut que li ha "cridat l'atenció" el fet que María dels Llanos de Luna, consideri prioritari "perseguir" els ajuntaments que no pengin la bandera: "Cadascú fixa les seves prioritats. Si la Delegació del Govern té com a prioritat mirar si es posen o no banderes espanyoles al balcó dels ajuntaments, ja sabran ells per què".

A l'acte de jurament de 44 nous jutges que exerciran a Catalunya, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha explicat que, a partir d'ara, la delegació enviarà requeriments als ajuntaments que incompleixin la llei i per demanar-los que tornin a penjar la bandera espanyola als seus edificis. Els que no obeeixin aquest requeriments, seran denunciats. De los Llanos de Luna ha expicat que ja disposa "d'una relació bastant complet" dels ajuntaments catalans on no oneja la bandera espanyola. La llista s'ha fet a través de denúncies que els hi han remès regidors i ciutadans.

Sant Pol de Mar, el predecent

L'ajuntament d'aquesta localitat del Maresme va torna a penjar a la façana la bandera espanyola després d'una dècada. Obeïa així el requeriment de la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, i també una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obligava a penjar la bandera espanyola al balcó del consistori.
Anar al contingut