Imatge d'arxiu d'un iPad
Imatge d'arxiu d'un iPad
Estats Units

iPad 3: La fi de l'era PC?

La tercera versió de l'iPad, que Apple presentarà aquest dimecres amb bombo i platerets, serà el cop de gràcia definitiu al PC? Des que va sortir-ne la primera versió, la tauleta tàctil s'ha imposat en el mercat, desplaçant progressivament els ordinadors personals. Els iPad suposen ja prop del 20% dels beneficis d'Apple, amb més de 15 milions d'unitats venudes. Pels especialistes, la pregunta ja no és si les tauletes substituiran els ordinadors personals, sinó quan ho faran. I l'iPad 3, que segons algunes fonts es podria anomenar iPad HD, podria ser un punt d'inflexió en aquesta tendència. Però el cert és que, com és habitual, ningú no sap res de la nova joia d'Apple.

RedaccióActualitzat
El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, s'enfronta amb el repte de sorprendre els consumidors i els mercats amb la presentació d'un producte innovador, després que el llançament de l'iPhone 4S -el primer després de la mort del carismàtic Steve Jobs- va desil·lusionar un públic desitjós de més novetats.

De moment, tot són conjectures. L'única cosa segura és que la companyia de la poma reunirà aquest dimecres a San Francisco i Londres periodistes de tot el món per mostrar la seva última creació. "Tenim alguna cosa que realment has de veure. I tocar", diu la invitació enviada a la premsa, en què apareix la imatge d'un dispositiu amb pantalla tàctil i les icones de les aplicacions de calendari, mapes i Keynote, el programari per a presentacions d'Apple.

Són molts els rumors que durant mesos han inundat la xarxa sobre l'aparició de la tauleta iPad 3, però no se sap res. Ni tan sols se sap si serà un model totalment redefinit o si, com ja va passar amb l'iPhone 4S, una versió actualitzada de l'iPad 2. Els mitjans especialitzats preveuen que la nova generació de la tauleta d'Apple estarà dotada d'una pantalla tàctil d'alta resolució, d'un processador de quatre nuclis, d'una càmera d'alta definició amb estabilitzador d'imatge, i que no tindrà botó d'inici.

Altres apostes apunten que serà més fina, tindrà incorporada tecnologia de connexió 4G, en lloc de la 3G dels seus predecessors, cosa que obligaria a una extensió de la durada de la bateria, ja que inclourà l'assistent de veu Siri.

Els experts consideren que aquestes millores tecnològiques encariran el preu actual de la tauleta i altres opinen que la irrupció en el mercat d'una nova generació d'iPad repercutirà en una rebaixa en el preu de iPad 2.

Des que Apple comercialitza la tauleta iPad, a l'abril de 2010, ha venut més de 55 milions d'aquests dispositius i s'han desenvolupat més de 170.000 aplicacions que es poden descarregar de l'App Store.

Amb la creació de la tauleta electrònica, Apple va revolucionar el mercat dels ordinadors i va iniciar el que alguns experts han denominat "era post-PC", a la qual s'han sumat competidors com Samsung o Amazon.
Anar al contingut