montoro
El ministre Cristóbal Montoro a la sessió de control del Congrés dels Diputats
Madrid

Cristóbal Montoro diu a CiU que "no convé" demanar relaxació en l'objectiu del dèficit

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, demana a CiU que no insisteixi en la seva petició de relaxar l'objectiu de dèficit públic per a les autonomies fixat en l'1,5% per aquest 2012. A la sessió de control al Congrés, el ministre ha afegit que "no convé" aquest debat.

RedaccióActualitzat
L'estira-i-arronsa entre la Generalitat i el govern espanyol per l'objectiu de dèficit pel 2012 encara cueja i aquest dimecres al matí el debat s'ha traslladat al Congrés dels Diputats. El diputat de CiU Josep Sánchez-Llibre ha insistit a demanar flexibilitat sobre l'objectiu de dèficit per a les autonomies que Rajoy va fixar en l'1,5% per aquest any. Segons Sánchez-Llibre, no resulta just que el govern espanyol relaxi el seu objectiu de dèficit en el 32% i en canvi el de les comunitats en el 15%, sobretot, ha dit, tenint en compte que els territoris assumeixen bona part de la despesa social.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha demanat que aturin ja aquesta reivindicació: "No demani relaxació públicament perquè no és el debat que ens convé als espanyols per sortir de la crisi". Montoro ja havia avisat abans de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que no hi hauria canvis en l'objectiu de dèficit fixat per a les autonomies. De fet, l'objectiu de l'1,5% va comptar amb el suport d'una àmplia majoria. Només Andalusia va votar-hi en contra, mentre que les Canàries i Catalunya s'hi van abstenir.

El torn dels ajuntaments

Després que aquest dimarts el govern espanyol aconseguís fixar el dèficit a les comunitats autònomes, avui decidirà on posa l'objectiu de reducció del dèficit per als ajuntaments. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, es reunirà amb els representants de les administracions locals per explicar-los els objectius de dèficit que l'executiu espanyol preveu per aquest any, que en el cas dels municipis no podrà superar el 0,3%.


Anar al contingut