15 dies més sense pluges

Néstor GómezActualitzat
S'agreuja la manca de pluges a Catalunya
En els darrers 3 mesos, la quantitat de pluja registrada ha sigut molt minsa a tot el país i tot sembla indicar que no plourà en els propers 15 dies. Són molts els sectors econòmics que en depenen i estan pendents de les desitjades precipitacions, però malauradament les pluges no volen arribar.
Aquí teniu un mapa en què Catalunya queda fora del domini de les precipitacions durant els propers 9 dies. Però fins i tot, els models meteorològics no ens anuncien cap mena de situació de pluges com a mínim fins ben entrat l'últim terç de mes.

Què ho fa?
El responsable d'aquesta situació és la ubicació de l'anticicló. Durant tots aquest dies estarà situat entre França, la Gran Bretanya i el centre d'Europa, fent d'autèntic mur a l'arribada de noves pertorbacions. La circulació habitual de les pertorbacions és d'oest a est, vénen de l'Atlàntic i penetren cap al cor d'Europa. En cas que ens afectin directament, baixen una mica més de latitud o vénen pel Mediterrani. Doncs bé, ni una situació ni l'altra. Sota aquesta situació de bloqueig, les pertorbacions es veuran obligades a circular per l'extrem nord d'Europa.


Mapa de pluges fins el dia 16 de març
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut