Barcelona

Una de les mares demandants del castellà a l'escola equipara la immersió amb la discriminació racial als EUA

La mare d'una de les famílies que van demanar que el castellà també sigui vehicular a l'ensenyament a Catalunya, Consuelo Santos, ha equiparat a "El matí de Catalunya Ràdio", les lleis del Parlament en matèria lingüística amb la discriminació racial als Estats Units.

RedaccióActualitzat
"Que s'ha de votar al Parlament, doncs molt bé. A principis del segle XX, parlaments amb majories absolutes als Estats Units votaven lleis a partir de les quals els negres no podien seure als autobusos amb els blancs".

En qualsevol cas, Santos ha reclamat: "El que vull és que les meves filles vagin a l'escola i rebin un parell d'assignatures en castellà". I ha afegit: "Això és tot l'horrible que demano i si això ha de fer canviar el sistema, que el canviïn, jo tinc els meus drets".

La mare ha dit, a més, que no només són tres famílies les que demanen canvis en la immersió lingüística, sinó que en serien unes 300.

Lamenten que el debat sobre la llengua eclipsi els problemes en Educació

Per la seva banda, el director del Col·legi La Salle de Tarragona, on van els fills d'una altra de les famílies demandants, ha lamentat que el debat sobre el sistema lingüístic, que segons ha dit funciona molt bé, eclipsi els problemes reals de l'ensenyament.

Josep María Prats ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio": "Esperem que el departament d'Ensenyament ens digui què hem de fer en els casos que puguin venir a partir d'ara o els que ja tenim". Però, ha continuat: "Vull subratllar que és una llàstima que amb els problemes que té l'Educació avui a Catalunya hi hagi polèmica amb una de les poques coses que funciona, que és la llengua, i n'haguem d'estar parlant."
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut