Santa Cristina d'Aro

Un incendi crema 400 hectàrees a Santa Cristina d'Aro i obliga a desallotjar 120 persones

Continua actiu l'incendi forestal que s'ha declarat la tarda de divendres entre Santa Cristina d'Aro i Llagostera, al Baix Empordà. Els bombers han hagut de desallotjar tres urbanitzacions de Llagostera i Tossa, per prevenció. Segons Albert Ballesta, subdirector territorial d'Interior a les comarques de Girona, els desallotjats són més de 120 persones, de les urbanitzacions Fontbona de Llagostera i de Salionç i Santgraus, a Tossa. Les persones afectades per aquests desallotjaments, però, podrien ser fins a 650, ja que majoritàriament són residències de cap de setmana i, a l'hora del desallotjament, no hi havia gaire gent. Aquest dissabte al matí s'incorporaran a les tasques d'extinció tres helicòpters i quatre avions de vigilància i atac dels Bombers.

RedaccióActualitzat
El fort vent que bufa a la Costa Brava està dificultant els treballs per controlar l'incendi que crema des de les dues del migdia a Santa Cristina d'Aro. Unes seixanta dotacions de Bombers intenten extingir el foc, que ha afectat més de quatre-centes hectàrees.

Es creu que el foc s'ha originat a prop de la carretera comarcal GIV-6821, que uneix Llagostera i Tossa de Mar per Sant Grau i que està tallada al trànsit. Les flames han obligat a desallotjar unes masies dels voltants i també dues urbanitzacions de Tossa i una altra de Llagostera. Les 28 persones desallotjades de l'urbanització Fontbona es troben al pavelló municipal de Llagostera i la quinzena de persones de les zones de Salionç i Santgraus són al pavelló muncipal de Tossa. Al vespre, els desallotjats ja arribaven a 120 i es preveu que continuïn augmentant a mesura que gent es vagi desplaçant a la zona i es trobin els accessos tallats.

El fort vent que bufava aquest matí i migdia, amb ratxes d'entre 70 i 80 km/h, ha afluixat a la tarda cap a ràfegues d'entre 20 i 30 km/h. La previsió és que el vent es mantingui amb aquesta intensitat o afluixi una mica més.

Les tasques dels bombers s'han concentrat a la zona de Can Duran per frenar la part davantera del foc, però aquest ha generat diversos focus secundaris.

El foc d'Olot, en fase de control

Les complicades condicions meteorològiques i la sequera que afecta Catalunya afavoreix que hi hagi incendis. A la capital de la Garrotxa, el foc s'ha declarat a la falda del volcà de les Bisaroques i hi estan treballant set dotacions terrestres de bombers. Inicialment, el foc sembla de poca importància i està en fase de control.

El fet que les flames hagin anat en direcció cap al sud, a la zona on hi ha els repetidors de televisió i el riu Fluvià, ha permès que s'hagi pogut encerclar l'incendi fàcilment. Tot i ser una zona pròxima a la ciutat d'Olot, no s'ha d'evacuar ningú, ni tampoc els alumnes de l'escola Bisaroques.

Controlat l'incendi de Vilopriu

Anteriorment, els bombers havien aconseguit controlar un foc a Vilopriu, que des de dijous a la nit ha cremat un total de quatre hectàrees. L'incendi es va declarar al costat de la carretera que limita amb el poble, la GIV-6232. Tot i estar controlat, 12 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen a la zona per evitar que les flames revifin, a causa de les fortes ventades que encara hi ha. Les hectàrees cremades són fonamentalment de bosc.

Aquests focs se sumen als quatre que afecten el Pirineu lleidatà des d'aquest dijous. L'incendi de Gerri de la Sal, a la comarca del Pallars Sobirà, és l'únic que continua actiu al Pirineu de Lleida, després que els Bombers hagin declarat en fase de control el foc de Calbinyà i considerin controlats els de Viu de Llevata i Coll de Nargó.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut