Barcelona

Diumenge es presenta primaveral de dia i encara hivernal de nit

L'estabilitat atmosfèrica serà total, i res no farà canviar la tendència a la sequera. L'anticicló s'allargarà de les illes britàniques a Alemanya i es reforçarà el passadís de vent de nord-est i nord sobre el Pirineu i l'Empordà al llarg de les pròximes hores. El cel estarà gairebé del tot serè, amb un sol que lluirà a tot el territori, tret d'alguns núvols alts dispersos. Les temperatures seran suaus a les hores centrals del dia, però fredes a primera hora.

Actualitzat
Diumenge la barrera de les altes pressions es mantindrà i el dia es presentarà fins i tot més assolellat, amb menys incidència dels núvols prims que pugin arribar. La tramuntana bufarà amb cops forts o molt forts a l'Empordà. Al Pirineu, el vent minvarà a partir del migdia. El Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís de vent per cops superiors als 90 km/h. Pel que fa a les temperatures, l'amplitud tèrmica tornarà a ser acusada, amb diferències de 20 graus entre la màxima i la mínima en els casos extrems. Amb l'ajuda del sol, les màximes pujaran un esglaó més. Les mínimes també pujaran al Pirineu i a les comarques del nord-est on entri el vent, però es mantindran baixes a gran part de Catalunya.

Al País Valencià i les Balears tampoc hi haurà novetats: domini aclaparador del sol i ambient molt suau.


I de cara als pròxims dies...

Es preveuen pocs canvis a mitjà termini. El domini de l'anticicló serà aclaparador, fins i tot s'intensificarà al llarg de la primera part de la setmana. Els vents tendiran a minvar i les temperatures pujaran una mica més. Farà molt sol, arribaran pocs núvols i seguirem parlant d'ambient sec. S'ha de dir que els mapes d'avui ens mostren indicis de canvi per a finals de setmana. L'anticicló sembla que perdrà força i permetrà l'arribada d'una mica d'aire fred en altura. Aquesta situació afavorirà el creixement de nuvolades, amb ruixats de tarda que podrien arribar a Catalunya diumenge que ve.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut