gerri
Les característiques del terreny fan vital la participació dels mitjans aeris. (Foto: ACN)
Gerri de la Sal

En fase de control l'incendi de Gerri de la Sal però es manté el risc que revifi si el vent torna a bufar amb força

Dels quatre incendis que es van declarar aquesta primera setmana de març al Pirineu de Lleida només en queda un d'actiu. És el de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, que ja es troba en fase de control. En total, ha calcinat més de 450 hectàrees.

RedaccióActualitzat
Els set veïns evacuats de dos petits nuclis ja han tornat a casa. Es calcula que el foc ha cremat unes 480 hectàrees. És el foc que més superfície ha cremat en aquest episodi d'incendis al Pirineu.

Un de quatre focs actius

El de Gerri de la Sal és l'únic front de flames que continua actiu al Pirineu de Lleida. Divendres el vent va donar una petita treva, que va permetre als bombers controlar l'incendi del Pont de Suert, que va arrasar més de 200 hectàrees d'arbrat i matoll, algunes a Tremp. Segons la hipòtesi dels agents forestals, aquest foc s'hauria declarat perquè uns arbres haurien caigut sobre la línia elèctrica a causa del vent.

L'altre incendi que va poder ser controlat va ser el de Coll de Nargó. El foc en fase de control és el de Calbinyà, a les valls de Valira, amb més de 120 hectàrees forestals calcinades. Els bombers temen que el vent que bufa a la zona pugui revifar-lo. Tots els veïns que van ser evacuats preventivament per l'incendi han pogut tornar a casa.

El tercer foc que ha afectat el Pirineu de Lleida és el de Viu de Llevata, que es va donar per controlat poc després de les sis de la tarda de divendres. Va cremar 250 hectàrees entre el Pont de Suert i Tremp. La principal superfície cremada ha estat arbrat, però també han quedat afectats cultius, matolls, pastures i altres terrenys improductius.
Anar al contingut