Sarkozy en un moment del míting que ha celebrat a Villepinte, als afores de París. (Foto: EFE)
Sarkozy en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE).
París

Sarkozy amenaça de suspendre els acords de Schengen si Europa no uniformitza fronteres

Primer ha impulsat la convergència de l'euro i ara vol fer el mateix amb la circulació de ciutadans i mercaderies a Europa. El president francès i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, ha fixat un nou full de ruta als seus socis comunitaris i els ha exigit iniciar abans d'un any les converses per reformar els acords de Schengen. Si no, amenaça de deixar d'aplicar-los de forma unilateral. Abans, però, Sarkozy haurà de revalidar una victòria electoral que, per ara, sembla que se li escapa. Precisament, Sarkozy ha fet aquest anunci en el míting més concorregut de la seva campanya electoral.

RedaccióActualitzat
Nicolas Sarkozy vol que tots els països de l'espai Schengen apliquin els mateixos criteris en matèria de lliure circulació de persones i mercadaries. Una harmonització, o govern polític, a l'estil de la que s'ha aplicat amb l'euro i que, si no es compleix, porti implícites sancions.

El president francès ha atiat sense fer-hi referència la sempre polèmica qüestió de la immigració davant d'un auditori de 50.000 simpatitzants reunits a Villepinte, als afores de París, en el míting més multitudinari d'una cursa electoral cap a l'Elisi en la qual, ara per ara, és segon, darrere del seu principal rival, el socialista François Hollande.

Sarkozy afirma que Schengen ja no permet respondre a la gravetat de la situació i assegura que, si Europa no controla les entrades al seu territori, no podrà acollir dignament els que arriben ni finançar la seva protecció social.

El cap de govern francès també ha parlat de proteccionisme en l'economia europea i proposa una clàusula que afavoreixi a Europa el consum de productes locals i que reservi una part de tots els contractes públics a petites i mitjanes empreses del vell continent.

El candidat de la UMP ha estat presentat com una estrella de rock en un acte amb una cuidada posada en escena i on Sarkozy ha acabat intentant aixecar els ànims dels seus seguidors. "Ens queden dos mesos. Ajudeu-me a construir aquesta formidable aventura, a fer caure les certeses, a superar-nos i a fer triomfar la veritat.


Anar al contingut