Barcelona

El Parlament dóna llum verda a l'euro per recepta i la taxa turística

El "tiquet moderador" i la taxa turística han rebut la llum verda del Parlament de Catalunya. La cambra ha aprovat, finalment, i gràcies al suport de CiU i l'abstenció del Partit Popular, la llei d'acompanyament dels pressupostos per aquest 2012. La llei inclou, entre altres coses, les dues mesures d'austeritat que es van haver d'ajornar pel recurs de l'oposició al Consell de Garanties Estatutàries.

RedaccióActualitzat
La sessió al Parlament ha començat a les 10 del matí després que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha convocat la mesa i la junta, que han acordat ajornar el condol al president de la Generalitat per la mort del seu pare i ajornar la sessió de control al president. La sessió s'ha iniciat amb el control al govern amb preguntes a consellers.

Després ha superat el primer tràmit parlamentari la llei de consultes populars i també ha rebut l'aval de la cambra la llei d'acompanyament, amb un mes de retard pel recurs d'ICV-EUiA, SI i C's.

Com seran els nous impostos

L'euro per recepta s'aplicarà a partir de l'1 de juny i amb un màxim de 62 receptes l'any. Quedaran exemptes de pagar-lo les persones que rebin una pensió no contributiva i el PIRMI.

Pel que fa a la taxa turística, se'n pagarà de 25 cèntims a mig euro, segons l'establiment, i no entrarà en vigor fins a l'1 de novembre.

Altres mesures previstes a la llei són l'increment del cànon de l'aigua, la creació d'una taxa d'accés a la justícia i la retallada d'un 15% de la jornada laboral i la nòmina dels treballadors interins de la Generalitat.

Aquests detalls els va pactar l'executiu d'Artur Mas amb el suport del Partit Popular, que ha permès tirar endavant la llei amb la seva abstenció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut