Barcelona

La directora de l'aeroport del Prat diu que està ben preparat per a la boira

L'aeroport del Prat i el port de Barcelona han recuperat la normalitat aquest dijous al matí després de les incidències provocades per la boira. Fins a cinc creuers es van quedar sense poder sortir o entrar al port barceloní i fins a onze vols es van haver de desviar. La nova directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, ha insistit que l'aeròdrom està ben preparat per superar situacions meteorològiques com la de dimecres. Corrochano ha recordat que els aparells que es van desviar va ser perquè els avions o els pilots no estaven preparats per operar amb boira.

RedaccióActualitzat
A primera hora d'aquest dijous, l'aeroport del Prat va registrar cinc vols cancel·lats de sortida, entre els quals alguns a Frankfurt, a Munic i a París. Aquests vols, però, eren d'avions que dimecres ja no van aterrar al Prat perquè es van desprogramar des de l'aeroport d'origen.

Dimecres la boira va obligar a desviar a Girona 6 vols i molts d'altres van arribar amb retards de dues hores a causa de la boira. Aquest dijous al matí, encara s'arrosseguen petits retards, però fonts de l'aeroport asseguren que el trànsit aeri s'ha d'anar normalitzant després que a les 7 del matí d'aquest dijous s'ha desactivat el pla de baixa visibilitat, que s'havia posat en marxa per la boira i que obliga a espaiar l'entrada i la sortida dels avions, cosa que ha provocat alguns retards.

Normalitat al port, precaució a les carreteres


El port es va haver de tancar dimecres, i dos creuers, un dels quals amb 1.800 passatgers, es van quedar sense poder sortir. Sis creuers més que hi havien d'atracar, procedents de Mallorca, Eivissa, Tànger i Itàlia, es van haver d'esperar fora del port fins que les condicions van millorar. Els creuers que esperaven per entrar, però, ho han pogut fer durant la matinada d'aquest dijous i ara ja s'opera amb total normalitat.

Pel que fa a les carreteres, Trànsit recomana moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat en les vies que circulen pel litoral i també a la C-58 per Montcada i Reixac.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut