Imatge d'arxiu d'una factura de la llum d'Endesa.
Imatge d'arxiu d'una factura de la llum.
Madrid

El rebut de la llum pujarà a l'abril després que el Suprem obligués a reduir el deute amb les elèctriques

La factura de la llum serà més cara a partir de l'abril. És la conseqüència de la sentència del Tribunal Suprem que obliga el govern espanyol a reduir el deute que manté amb les companyies elèctriques. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha confirmat l'augment però no ha parlat de percentatges. Això sí, deixa clar que els consumidors no hauran d'assumir tot el cost que impliqui l'augment.

RedaccióActualitzat
El Suprem ha donat la raó a les elèctriques, que havien recorregut a l'alt tribunal perquè consideraven que l'executiu no havia apujat prou els peatges, és a dir, la part regulada de les tarifes.

La resolució de l'alt tribunal dóna la raó a Endesa i accepta les mesures cautelars sol·licitades per l'elèctrica. El Tribunal Suprem obliga el govern espanyol a elaborar una nova ordre amb efectes a l'1 de gener que compensi més bé les elèctriques i que apugi la part regulada de les tarifes.

Les elèctriques xifren en 1.000 milions d'euros el desajustament. L'executiu de Rajoy, per tant, haurà de fer marxa enrere en la congelació de tarifes de la llum i està obligat a apujar-les.

Els dos últims trimestres el rebut de la llum s'havia congelat.
Anar al contingut