4 Tous
Una de les botigues de Tous
Barcelona

Detenen dos homes per atacar el sistema central informàtic de Tous modificant els preus dels productes

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Central de Delictes Informàtics van detenir aquest dilluns dos homes com a presumptes autors d'un delicte de danys informàtics d'abast internacional contra una empresa catalana, segons ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

RedaccióActualitzat
La investigació va començar al final del 2011, quan una coneguda empresa catalana dedicada al disseny i comercialització de joies, Tous, va advertir la policia que el seu sistema central informàtic era atacat.

Els detinguts feien, presumptament, els atacs des d'ordinadors en nom d'una empresa que s'havia encarregat, fins al 2010, de la gestió informàtica de Tous.

Com a conseqüència d'aquestes "intrusions", que alteraven la informació relativa a preus, estoc i material emmagatzemat, s'estava produint la paralització del sistema comercial amb les consegüents pèrdues milionàries.

En un primer moment, l'empresa creia que es tractava d'un mal funcionament de la xarxa informàtica i es va fer una auditoria interna de seguretat. Les investigacions, però, van revelar que eren atacs produïts per un agent extern a l'empresa.

Les principals botigues afectades eren les ubicades a Múrcia, Gandia, Sant Sebastià, Vigo, Lugo, Manresa, Monterrey (Mèxic) i San Diego (Estats Units).

La investigació va mostrar que l'atac informàtic es feia des d'una empresa de la Corunya que havia portat la gestió informàtica de Tous durant un temps, si bé la seva relació contractual havia rescindit el 2010.

Els Mossos van demanar la col·laboració del Cos Nacional de Policia per detenir a la Corunya l'administrador de l'empresa i un treballador informàtic per la presumpta implicació en el cas.

Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els pròxims dies.
Anar al contingut