Barcelona

La flaixmob per la independència omple la plaça de Catalunya, a Barcelona, amb 8.500 persones

Un grup de persones s'aplega al centre de la plaça de Catalunya per cridar a favor de la independència. De seguida, des de tots els laterals de la plaça se'ls afegeixen desenes de persones més, fins a 8.500, segons els organitzadors, que també s'uneixen al crit. És la flaixmob que s'ha fet aquest diumenge al migdia a Barcelona. L'acció, que es penjarà a internet, sorgeix d'una iniciativa ciutadana a la xarxa per promoure activitats a favor de la sobirania dels Països Catalans.

RedaccióActualitzat
"In, inde, independència!" Primer ha estat un rumor, però, a poc a poc, a mesura que més i més gent s'afegia al crit, el volum ha pujat. L'acció ha acabat deu minuts després i tothom ha anat abandonant el centre de la plaça tranquil·lament.

Els creadors del Lipdub per la Independència, que l'any passat es va fer a Vic i que ja ha tingut més d'un milió i mig de visites, han volgut repetir l'experiència promovent una flaixmob reivindicativa a través del Facebook i amb l'etiqueta #flashmobcat del Twitter.

Fins a setze càmeres han enregistrat aquest moment, que pròximament es podrà reviure al portal d'internet YouTube.

Buscant mecenes


L'acció, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de dos-cents voluntaris i als milers de participants que han acudit a la plaça amb estelades i senyeres, neix d'una iniciativa ciutadana i busca finançar-se a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, on particulars, entitats i empreses poden fer aportacions al projecte des de 5 fins a 100 euros a canvi de diferents avantatges, com, per exemple, rebre el DVD oficial de la flaixmob.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut