Barcelona

Arrenca la preinscripció per a un curs escolar que tindrà 15.500 places més

El període de preinscripció escolar per als nous alumnes d'Educació Infantil, Primària i Secundària que volen estudiar en centres públics s'enceta aquest dilluns i s'allargarà fins al 30 de març. Els pares dels petits hauran de triar escola per al pròxim curs escolar, que començarà el 12 de setembre i que tindrà 15.500 places més.

RedaccióActualitzat
Els pares dels nous alumnes dels centres públics poden començar a triar escola a partir d'aquest dilluns, quan s'inicia el període de preinscripció escolar per a un curs en què hi haurà una oferta de més d'un milió de places, 15.500 més que aquest any.

La preinscripció s'allargarà fins al 30 de març tot i que, si ho fan via internet, el termini s'acaba el 29. La publicació de les llistes d'alumnes admesos es farà el 18 de maig. El procés de preinscripció compta amb uns criteris d'admissió dels alumnes que no han canviat respecte a cursos anteriors. Es tindran en compte, entre d'altres, l'escolarització dels germans, la proximitat i la condició de família nombrosa o monoparental.

Els alumnes admesos hauran de formalitzar la matrícula més endavant, la majoria al juny. Els estudiants començaran el curs el 12 de setembre, en el cas d'Educació Infantil i Primària, i un dia després, el 13 de setembre a Secundària, perquè aquests alumnes puguin fer els exàmens de recuperació de setembre la primera setmana del mes.

El pròxim curs escolar començarà amb 16 centres nous, 6 escoles i 10 instituts, però se'n tancaran també 6, que s'integraran en altres centres, i es deixaran d'oferir grups de P3 en 4 escoles més, que començaran, d'aquesta manera, un tancament progressiu.

A la ciutat de Barcelona, el Consorci d'Ensenyament, integrat per l'Ajuntament i la Generalitat, aquest curs fa una reserva de places més àmplia en determinats centres, com els concertats, per a alumnes amb necessitats educatives específiques, que són els alumnes immigrants o fills d'immigrants o els que tenen unes condicions socioeconòmiques molt difícils.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut