Barcelona

Fujitsu es consolida a Barcelona i Mas el posa d'exemple del model productiu que busca Catalunya

La multinacional tecnològica Fujitsu consolida la seva presència a Barcelona amb la creació d'un centre internacional de vendes. S'hi oferiran els serveis de televenda i desenvolupament del mercat per a 5 països de l'Europa occidental i en 7 idiomes. Amb una inversió de 12 milions d'euros, el centre ha permès contractar 150 treballadors, que podrien arribar a 300 llocs d'alta qualificació. En la inauguració, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat Fujitsu com a exemple del model productiu que busca Catalunya basat en el coneixement i la innovació.

RedaccióActualitzat
El president ha explicat que la relació d'empreses japoneses amb Catalunya es remunta a més de 40 anys i després d'aquest temps, ha dit, "aquesta relació s'ha de qualificar d'èxit'' perquè, tot i la crisi, es continua traduint en "inversions que complementen l'esperit internacional de Catalunya". A més, les que deixen d'invertir, diu: "Marxen 'educadament' i de manera positiva''.

El president de la Generalitat ha explicat que l'aposta que ha fet Fujitsu amb Barcelona en aquests moments de recessió de l'economia suposa la consolidació del model productiu que Catalunya està construint els últims anys basat en el coneixement i la innovació. Després d'agrair Fujitsu que hagi decidit consolidar-se a Barcelona, Mas ha dit que aquesta inversió és ''l'evolució natural'' del model productiu català que a més de la innovació es caracteritza per la projecció internacional.

El president de la Generalitat ha valorat molt positivament la creació immediata dels nous llocs de feina que ja estan treballant en el nou centre i els que preveuen contractar els pròxims mesos, abans de principis del 2013. Fujitsu ha explicat que aquests nous llocs de treball són ''d'alta qualificació'' pel nivell d'idiomes que tenen els empleats, ja que han d'atendre els clients que l'empresa té en els diferents països de la Unió Europea.

Artur Mas ha destacat les fortes ''similituds'' que tenen Catalunya i el Japó, una parella que va començar a ''conviure'' des de fa més de 40 anys amb la primera inversió d'una empresa japonesa a Catalunya. El president ha afegit que aquesta llarga relació de parella entre el Japó i Catalunya suposa mantenir un nivell de relació ''ben viu'' entre els dos països.

La presidenta de Fujitsu Espanya, Ángeles Delgado, ha dit, per la seva banda, que aquesta inversió és un pas més en ''l'aproximació a Catalunya'' i consolida la seva presència en el Principat. A més, aquesta inversió converteix Barcelona en ''una plataforma de serveis per als mercats internacionals''.
Anar al contingut