París

Perd força la hipòtesi dels exmilitars neonazis en els tirotejos de Tolosa de Llenguadoc

La policia francesa ha descartat la hipòtesi que algun dels tres exmilitars expulsats de l'exèrcit per neonazis estigui al darrere dels tirotejos que han causat 7 morts a la zona de Tolosa de Llenguadoc. Els mitjans de comunicació locals, que citen fonts policials, asseguren que s'ha abandonat aquesta pista, encara que els investigadors no ho han confirmat oficialment. El fiscal en cap de París, François Molins, ha alertat que l'assassí "té molta sang freda" i "podria tornar a actuar". Molins ha afegit que encara no tenen "la certesa" que l'assassí portés una càmera penjada al coll, com ha afirmat un testimoni.

RedaccióActualitzat
"Estem davant d'un individu extremadament decidit, amb molta sang freda i amb objectius extremadament definits", ha afirmat el fiscal en cap de París, que ha admès que l'home "pot tornar a actuar". De moment, ho ha fet cada quatre dies i ha causat 7 morts, entre els quals 3 menors i el pare de dues d'aquestes criatures, professor de l'escola jueva de Tolosa de Llenguadoc.

Abans del tiroteig d'aquest dilluns, va abatre a trets un militar d'origen magrebí a Tolosa, l'11 de març, i va disparar contra tres soldats -dos de magrebins i un de caribeny- de la vila veïna de Montauban, el 15 de març. En aquest cas, van morir dos dels soldats i el tercer va quedar ferit de gravetat.

De l'home se sap que fa 1,70 metres, que és corpulent i que domina les armes, perquè a totes les víctimes "els va disparar molt a prop del cap" abans de fugir en moto robada dies abans a Tolosa, ha explicat el fiscal.

Molins ha assegurat que "no s'ha abandonat cap pista", en referència a la informació que circula a França que diu que ja s'ha descartat la participació dels tres exmilitars expulsats de l'exèrcit el 2008 per fer-se una foto davant un esvàstica fent la salutació nazi.

Els funerals per les 4 víctimes de l'escola jueva tindran lloc aquest dimecres al matí al cementiri més gran de Jerusalem. El ministre d'Afers Estrangers, Alain Juppé, acompanyarà les famílies en aquest tràmit, mentre que el president francès, Nicolas Sarkozy, ha garantit a Israel que portarà l'assassí davant la justícia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut