ANÀLISI

Millet i Montull, el següent episodi

Llegeix "La postdata", de Xavier Bosch, director i presentador d'"Àgora".

Enllaç a altres textos de l'autor

Xavier Bosch

Director i presentador del programa "Àgora", de TV3

Actualitzat
La cosa anirà més o menys així. D'aquí a un any hi pot haver el primer judici del "cas Palau". No serà el judici gros. Per entendre'ns, no serà el judici en què se'ls imputa l'apropiació indeguda d'uns 24 milions d'euros, el frau a hisenda o el presumpte pagament de Ferrovial a CDC a través del Palau. Aquestes tres causes, en un sol judici conjunt, encara haurà d'esperar que el jutge Pijuan n'acabi la instrucció.

El judici que passarà al davant serà la causa separada sobre l'hotel del Palau. I, en aquest sentit, la Fundació del Palau de la Música ha fet –potser de bona fe- un favor immens a la defensa de Millet i Montull. Els demana 6 anys de presó, sí, però, com que no han demanat que es processi l'anterior cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, la defensa intentarà demostrar –i té molts números de sortir-se'n- que, per prevaricar o per fer tràfic d'influències, es necessita una altra part. I com que aquí, per voluntat del Palau, no hi ha una altra part… La fiscalia ha d'estar com una moto.

I més ho estarà encara la societat quan vegi que, d'aquest primer judici, Millet i Montull se'n sortiran prou bé. I aleshores, la gent que ja no entén que dos delinqüents confessos no estiguin ja a la presó encara s'indignarà més. Perquè a sobre haurà estat el primer judici, però la tarregada no entrarà a precisar si això és la sentència del cas de l'hotel o de l'espoli del Palau i farà un "totum revolutum" que semblarà que Millet i Montull se n'hagin sortit una vegada més.

A totes aquestes conclusions a rajaploma, massa arriscades, hi arribo després d'haver entrevistat a l'Àgora d'ahir Jordi Pina, l'advocat penalista que defensa en Montull, després d'haver llegit l'excel·lent llibre de Jordi Panyella sobre "El gran impostor, Fèlix Millet" i després d'haver estudiat, amb deteniment, l'acurada documentació que m'ha preparat Giselle Hebrard per al programa. Si m'equivoco en el pronòstic, l'error serà únicament meu. "Wait and see."

Anar al contingut