nens_robats
S'ha denunciat que robaven nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90.
Madrid

Un jutge admet a tràmit la denúncia de la fiscalia contra sor María pel cas dels "nens robats"

El jutge ha admès a tràmit la denúncia de la fiscalia de Madrid contra la monja María Gómez Valbuena, més coneguda com a "sor María", per un delicte de detenció il·legal en el marc de la causa dels "nens robats". Se l'acusa per un cas que va passar el 1982, quan sor María va donar en adopció una nena, presumptament sense el consentiment de la mare, que acabava de separar-se i donar a llum, i que al·lega que la van pressionar amb mentides i amenaces. De moment, el jutjat de Madrid ha citat a declarar la mare afectada el proper 3 d'abril.

RedaccióActualitzat
Es tracta de la primera acusada en aquest cas, que investiga el robatori de nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90 amb l'excusa que havien mort. La monja, que ara té 80 anys, treballava en dues clíniques de Madrid, a les ordres del metge Eduardo Vela, i s'anunciava en revistes per oferir ajuda a mares solteres.

Fa uns mesos el magistrat va arxivar una altra denúncia similar en considerar que estava poc fonamentada. Ara s'haurà d'investigar si ha prescrit o no el delicte, tot i que la detenció il·legal pot tenir caràcter permanent.

Un cop la mare ratifiqui davant del magistrat els fets, el jutge citarà a declarar previsiblement la monja com a imputada. Ara bé, no se sap si s'acollirà al dret a no fer-ho. I és que la monja ja va ser citada per la fiscalia de Madrid, però es va negar a declarar.

El lletrat de la víctima ja ha confirmat que les proves d'ADN mostren la relació biològica entre la mare i la filla donada en adopció.
Anar al contingut