Sarkozy, visiblement afectat, al funeral dels soldats morts. (Foto: Reuters)
Sarkozy, visiblement afectat, al funeral dels soldats morts (Foto: Reuters)
Montauban

El presumpte assassí de Tolosa planejava matar aquest dimecres un militar i després dos policies

El president francès ha explicat que el sospitós d'haver mort set persones els últims dies al sud de França tenia la intenció de tornar a matar aquest dimecres. Sarkozy ho ha dit als representants de la comunitat jueva, amb els quals s'ha reunit. El fiscal en cap de París ha aportat més detalls i ha assegurat que el presumpte assassí planejava acabar amb la vida d'un militar al sortir de casa seva i, després, dos policies de Tolosa que ja tenia localitzats.

RedaccióActualitzat
Nicolas Sarkozy ha volgut mostrar el seu suport a les víctimes i a les seves famílies, i ha anat al funeral dels tres militars morts a Tolosa i Montauban. En el seu discurs, el president francès ha assegurat que "l'assassí volia posar tota la República de genolls", però França "no ha cedit".

Mentrestant, les forces de seguretat han mantingut durant més de 30 hores un setge al voltant del domicili de Mohamed Merah, ciutadà francès d'origen magrebí, considerat el principal sospitós de la mort de set persones els últims dies, entre les quals tres nens i un professor del col·legi jueu de Tolosa de Llenguadoc.

"França ha complert el seu deure i la justícia complirà el seu", ha dit Sarkozy, visiblement afectat, al funeral dels militars morts. El president francès ha qualificat de "salvatgisme" el fet que "un home sigui capaç de baixar d'una moto per perseguir la seva víctima, sigui una nena o un soldat". Sarkozy ha elogiat la feina dels militars. Tot i que "coneixen la mort i saben mirar-la de front", l'assassinat dels tres soldats no va tenir lloc al "camp de batalla", sinó que es va tractar "d'una execució terrorista". Sarkozy s'ha mostrat orgullós que aquests crims no hagin generat una fractura social.

Abans de l'homenatge als soldats, el president francès ha confirmat en una reunió amb membres de la comunitat jueva que l'home tenia previst tornar a matar aquest dimecres, sense detallar, però, quin era el nou objectiu. En declaracions a la cadena de televisió BFM TV, la responsable a Tolosa del Consell Representatiu d'Institucions Jueves de França, Nicole Yardeni, present a la trobada amb Sarkozy, ha explicat que s'han desallotjat els edificis pròxims a la casa on l'home es manté atrinxerat per la possibilitat que tingui explosius.
Anar al contingut