Logotip de Windows 8
Imatge del Windows 8, el nou sistema operatiu de Microsoft
Barcelona

Softcatalà crea el Windows i les seves aplicacions en català

L'associació Softcatalà, dedicada a la difusió del català en l'àmbit informàtic, ha presentat a Barcelona un programa per facilitar a l'usuari que el sistema operatiu i les aplicacions de Windows siguin en català. Es pot instal·lar gratuïtament i amb uns passos molt senzills.

RedaccióActualitzat
El programa instal·la als ordinadors paquets d'idioma fets per Microsoft per a Windows, Office i Internet Explorer. D'aquesta manera, els usuaris que vulguin podran treballar amb aquesta llengua. Segons Jordi Mas, membre de Softcatalà i un dels creadors del catalanitzador per a Windows, amb aquest programa "s'ha volgut solucionar una prèvia mala gestió multilingüe de Microsoft".

Només el 7% d'usuaris d'Internet Explorer navega en català, i només ho fa el 13% dels usuaris de la plataforma Windows. Segons Mas, són números molt baixos, ja que el 80% dels catalans utilitzen el Microsoft Windows. Per això el principal objectiu és fer difusió del programari en català, fins i tot a través de les xarxes socials.

Instal·lant aquest catalanitzador, el sistema operatiu apareixerà en català i, per defecte, la llengua de navegació per internet també.
Anar al contingut