La marxa ha aplegat més d'un miler de persones, segons Illencs pel català. (Foto: ACN)
La marxa ha aplegat més d'un miler de persones, segons Illencs pel Català (Foto: ACN)
Barcelona

Una manifestació a Barcelona demana que "Aturem l'extermini del català a les Illes"

El barri de Gràcia de Barcelona ha acollit aquest divendres al vespre una manifestació en defensa de la llengua catalana als Països Catalans i en protesta per la política lingüística del govern balear, presidit per José Ramón Bauzá.

ACNActualitzat
La marxa, que ha sortit a dos quarts de nou dels Jardinets de Gràcia sota el lema 'Aturem l'extermini del català a les Illes', ha aplegat més d'un miler de persones, segons Illencs pel Català, convocants de la protesta. La manifestació ha pujat pel carrer Gran de Gràcia i ha girat pel carrer Astúries fins a arribar a la Plaça de la Virreina, on s'ha llegit el manifest i s'ha tancat l'acte. Durant la manifestació també s'ha donat suport a la vaga de fam de Jubilats per Mallorca.

La marxa ha servit també per cridar a la manifestació que tindrà lloc diumenge a Palma per "fer visible un conflicte candent que entenem que no ha tingut una repercussió suficient i clara en els mitjans de comunicació" com és el lingüístic.

Illencs pel Català assegura que l'arribada de Bauzá a la presidència del govern "ha significat la retallada de drets lingüístics dels ciutadans de les Illes més gran des del final de la dictadura franquista". Segons afirma, es "consagra l'apartheid lingüístic" i es converteix "la llengua pròpia en una llengua de segona, sense presència a l'administració pública, amb una presència residual i segregada a l'ensenyament".

A més, l'entitat considera que es restringeixen "els drets dels catalanoparlants a expressar-se lliurement en la seva llengua" i es genera "un conflicte entorn de l'ús social de la llengua on no existia".

La manifestació d'aquest diumenge a Palma, convocada per l'Obra Cultural Balear (OCB), sortirà de la Plaça Espanya a les sis de la tarda sota el lema 'Sí a la nostra llengua!'.
Anar al contingut