Seül

Obama insta Pyongyang a frenar el llançament d'un satèl·lit que Washington sospita que tindrà fins militars

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha visitat aquest diumenge per primera vegada la zona desmilitaritzada entre les dues Corees per veure les tropes nord-americanes que hi ha destacades. La visita arriba enmig de les tensions amb Corea del Nord per l'amenaça de Pyongyang de posar en òrbita un satèl·lit civil. Washington considera que en realitat és el llançament d'un míssil de llarg abast que infringeix les resolucions de les Nacions Unides, que prohibeixen a Corea del Nord fer proves nuclears.

RedaccióActualitzat
Barack Obama, que ha anat a Seül per participar a partir d'aquest dilluns a la II Cimera Nuclear, ha advertit al règim de Pyongyang de les conseqüències de tirar endavant el llançament, previst pel mes que ve. Assegura que això aprofundiria l'aïllament de Corea del Nord, danyaria encara més les seves relacions amb els veïns i perjudicaria qualsevol possibilitat de negociacions.

El president nord-americà, després de reunir-se amb el seu homòleg de Corea del Sud, Lee Myung-Bak, ha demanat a la Xina que usi la seva influència per aturar "el mal comportament" nuclear.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut