Sevilla

El PP guanyaria a Andalusia fregant la majoria absoluta però la suma PSOE i IU podrien desbancar-lo, segons el sondeig de Canal Sur

Andalusia podria deixar de ser aquest diumenge l'últim reducte socialista si fem cas del sondeig que l'empresa Ipsos ha fet per al Canal Sur. El candidat popular, Javier Arenas, guanyaria les eleccions i obtindria entre 52 i 55 escons, just al límit de la majoria absoluta. Fins ara tenien 47 parlamentaris a la cambra andalusa. L'aritmètica electoral que reflecteixen aquests sondejos, però, no tanca la porta a un possible govern de PSOE i IU. Els socialistes, amb José Antonio Griñán, que optava a la reelecció, s'enfonsarien dels actuals 56 diputats a 45 o 48, mentre que l'IULV-CA de Diego Valderas sortiria reforçat dels comicis i passaria dels actuals 6 diputats als 8 o 10.

RedaccióActualitzat
En percentatges, el sondeig parla d'una participació que se situaria en poc més del 60%. El sondeig donaria un 42% dels vots al Partit Popular, que obtindria un 3,4% més de vots que en les últimes eleccions. El PSOE, en canvi, faria una davallada important, gairebé d'un 9%, respecte a les últimes autonòmiques. Els socialistes obtindrien poc més del 39% dels vots. I, pel que fa Esquerra Unida, obtindria gairebé el 10% dels vots, amb un augment de gairebé el 3% respecte a fa quatre anys.

Per províncies, el PP guanyaria a Almeria, Cadis, Còrdova, Granada, Màlaga i Sevilla, mentre que els socialistes guanyarien a Huelva i Jaén.
Anar al contingut