Sant Joan Despí

Samsung Espanya veta el català als mòbils

Redacció - 31/03/2012 - 20.15h.

Els telèfons mòbils de Samsung amb el sistema operatiu Android no inclouen el català entre les opcions d'idioma per decisió de la filial espanyola de la multinacional coreana. La mateixa empresa ha donat aquesta explicació al blog Ebreandroid, que ha obert una campanya a Twitter amb l'etiqueta #androidcatalà per aconseguir que la nostra llengua no sigui vetada als "smartphones" de la companyia. Aquest portal s'ha intentat posar en contacte, sense èxit, amb Samsung Espanya per obtenir-ne explicacions.

La versió 4.0 del sistema operatiu Android, batejada com a Ice Cream Sandwich, inclou per defecte el català. Malgrat això, els mòbils de Samsung que es venen a Catalunya no el tenen com a opció d'idioma, un veto fruit de la decisió de Samsung Espanya.

Ebreandroid va enviar una carta a Samsung demanant explicacions sobre l'absència del català als dispositius. La resposta de la companyia ha estat que "cada delegació internacional escull els idiomes de la zona on és, per tant és culpa de Samsung Espanya"

Davant la resposta, Ebrenadroid ha instat els usuaris a demanar a Samsung Espanya via Twitter que el català també estigui disponible als dispositius i fer-ho amb un missatge amb l'etiqueta #androidcatalà. En el moment de redactar aquesta informació, ja era un dels temes més populars a Catalunya, d'acord amb les dades de Twit.cat.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots