Barcelona

El govern aprovarà aquest 2012 una llei de la ciència per "blindar" el model de recerca català

El govern aprovarà aquest any la primera llei de ciència de Catalunya amb l'objectiu de "blindar" el model català de recerca. El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha explicat que després de 12 anys de funcionament del sistema cal "donar-li rang legal", per "preservar l'autonomia de gestió dels recursos econòmics i humans" dels centres de recerca. L'objectiu és que el Parlament aprovi la norma abans que acabi el 2012.

RedaccióActualitzat
D'altra banda, Castellà també ha explicat que es posarà en marxa un programa mitjançant el qual aproximadament 80 estudiants de doctorat podran fer a partir del setembre la tesi en una empresa amb l'objectiu de millorar la transferència entre universitat i món empresarial

El secretari d'Universitats de la Generalitat pensa també que seria un "error" que el ministre d'Economia i Coneixement, Luis de Guindos, retallés els pressupostos destinats a investigació. El "preocupa" que el ministeri no doni prioritat a les polítiques d'investigació, com apunten els rumors sobre els pressupostos elaborats pel govern de Mariano Rajoy.

Antoni Castellà ha afegit: "Si ho fan, espero que es prioritzin els recursos allà on la productivitat [investigadora] és més elevada", com ara Catalunya.

En el supòsit que les retallades afectessin les beques d'investigació Ramón y Cajal, el secretari d'Universitats ha indicat: "encara que són responsabilitat de l'Estat, hem comunicat als possibles afectats, uns 70 cada any a Catalunya, que podran optar a les places del programa Serra i Húnter", que impulsa la Generalitat.










VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut