xocolata
La xocolata negra és la més saludable, segons els experts. (Foto: Reuters)
Califòrnia

Un estudi prova que menjar xocolata dues vegades a la setmana ajuda a perdre pes

Al contrari del que molts podrien pensar, menjar xocolata ajuda a mantenir la línia. Això sí, sempre que es faci regularment, amb moderació, és a dir, dues vegades a la setmana i en substitució d'un altre aliment i sobretot si el tipus de xocolata que ingerim és xocolata negra. Tot plegat ho prova un estudi fet per investigadors de la Universitat de Califòrnia San Diego que es publica a la revista "Archives of Internal Medicine".

RedaccióActualitzat
Un equip d'investigadors de la Universtitat de Califòrnia San Diego ha provat que els consumidors regulars de xocolata són més prims que aquella gent que no acostuma a ingerir aquest dolç vingut d'Amèrica.

La recerca s'ha realitzat a partir del seguiment d'un miler de persones entre 20 i 85 anys i ha permès comprovar que aquells que mengen xocolata regularment dues vegades per setmana són més prims que els que prescindeixen d'aquest aliment en la seva dieta.

L'estudi també prova que els antioxidants de la xocolata, a més d'ajudar a mantenir la silueta, tenen altres beneficis per a la salut com ara ajudar a mantenir el colesterol baix i a controlar la pressió de la sang.

Els investigadors i els experts adverteixen, però, que no tots els tipus de xocolata són iguals. Els antioxidants que produeixen aquests beneficis de la salut es troben principalment en la xocolata negra. Els experts també avisen que la moderació és important i que es recomana menjar-ne en substitució d'un altre aliment i no que sigui un afegit a la dieta habitual.


Anar al contingut