Imatge del Banc d'Espanya.
Imatge d'arxiu del Banc d'Espanya
Madrid

El Banc d'Espanya diu que cobrar l'atur redueix la "intensitat" a l'hora de buscar feina

El Banc d'Espanya publica en el seu últim butlletí econòmic un estudi sobre la desocupació que conclou que cobrar la prestació d'atur rebaixa "la intensitat" de la recerca de feina. La institució que dirigeix Miguel Ángel Fernández Ordoñez estableix aquesta conclusió en un estudi que analitza les transicions de la situació d'atur a la situació d'ocupació i al revés.

RedaccióActualitzat
L'estudi, fet pel Banc d'Espanya, també estableix que en època de recessió, a Espanya, es destrueix més ocupació que en altres països de l'entorn i que, en èpoques de bonança, també es creen menys llocs de treball que en països europeus.

Segons el Banc d'Espanya, la destrucció d'ocupació durant la crisi ha sigut més elevada en els sectors de la construcció i l'agricultura. Les persones amb més probabilitat de perdre la feina són aquelles amb un contracte temporal i amb més antiguitat en l'empresa, segons l'article del Banc d'Espanya.

L'estudi també revela que hi ha més probabilitat d'estar a l'atur o quedar-se sense feina si s'és jove, amb pocs estudis o estranger. L'article del Banc d'Espanya també estableix que des del 2008 hi ha més dones que homes que s'han quedat a l'atur i afegeix que un 80% dels aturats que van trobar feina va ser per un contracte temporal.
Anar al contingut