vagageneral1024
UGT ha publicat al seu web la llista de les empreses que presumptament coaccionen
Barcelona

Els sindicats denuncien 200 empreses catalanes per coaccionar els treballadors i evitar que facin vaga

Els sindicats UGT i Comissions Obreres han denunciat 200 empreses catalanes per coaccionar presumptament els seus treballadors i evitar així que se sumin a la convocatòria de vaga general que es farà dijous, dia 29 de març. Els acusen de fer insinuacions i d'amenaçar de manera encoberta els empleats, una pràctica que vulnera el dret a vaga. La denúncia l'han presentada davant d'Inspecció de Treball, que estudiarà el cas.

RedaccióActualitzat
Entre les empreses denunciades n'hi ha tant de petites com de grans, tant del sector privat com del concertat. De fet, els sindicats han fet pública una llista amb les companyies que presumptament estarien portant a terme aquestes pressions i en què es poden trobar noms com els de la cadena de supermecats Mercadona, o el de les empreses hoteleres HUSA o IBIS, entre d'altres.

A més, UGT i Comissions Obreres han habilitat un formulari de denúncia per a tots aquells treballadors que estiguin rebent pressions o algun tipus de coaccions per part del que ells denominen "piquets empresarials".
Anar al contingut