terricabras
La presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i el president del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional, Josep Maria Terricabras (Foto: ACN)
Barcelona

Una plataforma d'escriptors catalans reivindica que l'ONU investigui els atacs al català dels governs del PP

Una plataforma d'escriptors catalans, el PEN Català, insta l'única organització mundial d'escriptors, PEN internacional, a portar davant de l'ONU els atacs dels diferents governs espanyols al català, que considera "vulneracions de drets fonamentals". El PEN internacional haurà de pronunciar-se sobre la qüestió a principis de juny, quan celebrarà una reunió a Barcelona. Sembla probable que hi doni llum verda.

RedaccióActualitzat
El PEN Internacional, que agrupa escriptors de tot el món, estudiarà si denuncia davant la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides el que el PEN Català considera accions constants i creixents contra el català de diversos governs espanyols com ara el del País Valencià, el de les Balears i el govern de Rajoy.

Josep Maria Terricabras, president del Comitè de Drets Lingüístics del PEN Internacional, ha explicat que la denúncia respon a "la campanya calculada i ferotge d'abolició del català" que s'està duent a terme "per motius polítics" al País Valencià, a les Balears i a Catalunya.

Aquestes crítiques dels escriptors s'afegeixen a les de milers de persones que van sortir al carrer contra la política lingüística del govern balear i la vaga de fam d'un segon jubilat. Malgrat tot, el president de les Balears, José Ramón Bauzá, ja ha dit que no es mourà ni un mil·límetre de la seva posició.

Anar al contingut